Държавната агенция за българите в чужбина се преобразува в администрация

...
Държавната агенция за българите в чужбина се преобразува в администрация
Коментари Харесай

Преобразуват Държавната агенция за българите в чужбина в администрация към МВнР

Държавната организация за българите в чужбина се преобразува в администрация към министъра на външните работи , оповестяват от Министерски съвет. Това се случва в осъществяване на т. 5 от раздел V на Приложение № 18 към Споразумението за взаимно ръководство на Република България в интервал 2021 година - 2025 година

С Постановлението изпълнителният шеф на организацията се дефинира за вторичен разпоредник с бюджет по бюджета на Министерството на външните работи . Също по този начин се приема Устройствен устав на изпълнителната организация, уреждат се правните последствия от преобразуването, като са планувани текстове, според които активите и пасивите, архивът, както и другите права и отговорности на Държавната организация за българите в чужбина минават към изпълнителната организация.

Включена е и наредба, уреждаща прекосяването на служебните и трудовите правни отношения на чиновниците от Държавна организация за българите в чужбина , при изискванията и по реда на член 87а от Закона за държавния чиновник и член 123 от Кодекса на труда.
 Тодор Ванчев е новият ръководител на ДАБЧ
Тодор Ванчев е новият ръководител на ДАБЧ

Решение на Министерски съвет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР