Държавна опера Бургасул. Климент Охридски N20 коментара за Държавна опера

...
Държавна опера Бургасул. Климент Охридски N20 коментара за Държавна опера
Коментари Харесай

Заповядайте на Бал в Савоя“ в Държавна опера – Бургас

Държавна опера Бургасул. " Климент Охридски " N2

0 коментара за Държавна опера Бургас Събития в обекта:Сън в лятна нощ18:00/29.10.2018Виж всички 2 събития в Държавна опера БургасЗа първи път след премиерата на оперетата " Бал в Савоя “ това лято постановката ще бъде поднесена на публиката в залата на Държавна опера – Бургас. Това ще се случи на 30 октомври от 19 ч. Творбата на Пал Абрахам провокира интерес с обилното режисьорско решение на Марио Николов, който показа пред феновете оперетен театър в стила на мюзикъла. Вариететни танци, музика, красиви танцьори, звучни гласове и оркестър, който участва на самата сцена, бяха изненадата за познавачите на жанра.

Атрактивната хореография е дело на Антоанета Алексиева, сценографията е на Иван Токаджиев, а костюмите – на Цветанка Петкова – Стойнова. Диригент-постановчик е маестро Иван Кожухаров. В основните функции ще забележим самия режисьор Марио Николов, Мария Цветкова и Валентина Корчакова.

Либретото на " Бал в Савоя “ споделя извънредно любопитната история за любовния триъгълник непредпазливо на един към този момент някогашен бонвиван. Когато прочут безгрижник се влюбва и дами, това е краят на една ера в светския живот. Но да сложиш край е доста, доста мъчно... маркиз Аристид дьо Фобла взема решение да постави завършек на амплоато си на върл ерген, само че безгрижно счита, че това може да се уреди елементарно и по негово предпочитание. Щом си богат и атрактивен мъж, дамите от предишното ти вършат всичко допустимо да те задържат надалеч от фамилното гнездо. И по този начин Танголита, екзотичната аржентинска танцьорка, принуждава с ловкост Аристид да излъже своята обичана брачна половинка и да се измъкне за авансово уговорена вечеря с нея във шоу " Савоя " в Ница. Но жена, която е съумяла толкоз да впечатли един върл безгрижник, че той да се ожени за нея, не е по никакъв начин глупава! Мадлен, с поддръжката на братовчедка си Дейзи Дарлингтън, разкрива забежката, която Аристид позволява " по насила "... А самата Дейзи пък е една изключителна жена, която се бори за своята самостоятелност и в последна сметка я реализира тайно. Тя разкрива самоличността си, с цел да получи своята премия " композитор на годината ", а също по този начин и да потвърди на татко си своята дарба да се осъществя независимо в живота. Както и с цел да й разреши да се омъжи за който тя пожелае. По-точно за Мишел, или Мустафа бей, в който се влюбва. Който пък е другар на Аристид и режисьор на забежката с Танголита... Разбира се, най-после любовта побеждава!
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР