Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) влезе в кметството на община

...
Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) влезе в кметството на община
Коментари Харесай

ДАНС влезе в Община Тетевен

Държавна организация „ Национална сигурност” (ДАНС) влезе в кметството на община Тетевен, съобщи BIG5 , базирайки се на свои достоверни източници. Най-вероятната причина за инспекцията на организацията за сигурност са публични поръчки и планове, по които работи общината, в това число и такива с еврофинансиране.

А плановете, най-малко оповестените на уеб страницата на общината, не са един и два.

За отбелязване е, че кмет на Тетевен е Мадлена Бояджиева, за която в BIG5 към този момент списа, че е човек на някогашния втори в ГЕРБ Цветан Цветанов и към този момент два мандата играе ролята на негова „ касичка “. Към това медията прибавя и обстоятелството, че синът на Бояджиева – Христо Ничев, прави забележителна кариера напряко от студентската пейка по времето на ръководството на Цветанов.

Ето още от материала на BIG5:

Едва приключил Право в Софийския университет, Христо Начев става юрист на водещи лизингови компании, както и помощник към Комисията по правни въпроси през целия интервал на деяние на 44-то нормално Народно заседание (2017 – 2021 г.), и като подобен взема присъединяване в правенето и приемането на голям брой законопреоекти и инкорпорирането на наднационални актове в законодателството на Република България, включително е член на работната група изготвила и съгласувала последните огромни промени в Гражданско процесуалния кодекс, признати през 2019 година

Синът на тетевенската кметица е включен и като външен специалист в листата към Агенцията по публични поръчки и като подобен може да взе участие в комисии по осъществяване на публични поръчки и процедури по Закона за публичните поръчки.

Още не е ясно какво тъкмо ревизират сътрудниците на ДАНС, само че не може да подминем обстоятелството, че община, в която дървената мафия безусловно вършее пред очите на кметица и горски шефове, е оповестила гръмка стратегия за запазване на околната среда на община Тетевен 2021-2027 година Източници на финансиране на огромните екологични планове са освен общинският и държавният бюджети, само че и Кохезионен фонд, Европейски фонд за районно развиване, Финансови запаси по линия на Министерство на околната среда и водите, Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2021-2027 година, Механизъм „ взаимно изпълнени” в границите на протокола от Киото към Рамковата спогодба по изменение на климата и най-малко още дузина източници на финансиране.

В Програмата обаче, надхвърляща 100 страници с подробни описания на действия, няма и ред за паричната стойност на плана и дейностите по него. Според локални поданици, резултати от така наречен запазване на околната среда няма по какъв начин да се случат, обаче, до момента в който всеобщата и неконтролируема сеч в региона не спре.

Друг планове и стратегии на община Тетевен, привличащи внимание, са тези за потреблението на сила от възобновими източници и биогорива. Община Тетевен работи по две такива стратегии: Дългосрочна стратегия за поощряване потреблението на сила от възобновими източници и биогорива за интервала 2013-2022 година и Краткосрочна стратегия за поощряване потреблението на сила от възобновими източници и биогорива на Община Тетевен 2021-2023 година Отделно има и Програма за енергийна успеваемост на Община Тетевен 2021 – 2027 година. Факт е обаче, че хората в общината не престават да се отопляват по този начин, както са го правили и преди 50 години и се чудят къде и в какво са отишли огромните суми по тези стратегии, които Общината е оповестила на уеб страницата си.

Според източници на медията от планинския град, отговорът не е сложен, защото било обществена загадка в региона, че синът на Мадлена Бояджиева – Христо Ничев, както и нейният ухажор – Тони Стоев, са изпълнители или медиатори по финансовите „ отчисления “.

Има огромна възможност ДАНС да ревизира и дървената мафия в района. Медията неведнъж е писала за бруталните нарушавания и беззакония в Тетевенско, където неконтролируемият дърводобив е обвързван с имената на кметицата Мадлена Бояджиева и Цветомир Симеонов – шеф отдел „ Управление и стопанисване на общински гори “ гр. Тетевен.

Стотици са сигналите за тежки камиони, натоварени с скъпа дървесина, които излизат натоварени до краен лимит от предпазените територии в Тетевенския Балкан, нарушавайки естественото обитание и емиграция на стотици животни. И всичко това под безмълвната благословия на общинското и регионално управление в региона, за което към този момент съвсем няма подозрение, че съставлява дървената мафия в Тетевен. Струва си единствено да напомним, че преди известно време в центъра на Тетевен бяха отсечени 100-годишни дървета, с цел да се построи… паркинг, приключва BIG5.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР