Държавите сами определят мерките за реакция срещу пандемията от коронавирус,

...
Държавите сами определят мерките за реакция срещу пандемията от коронавирус,
Коментари Харесай

СЗО призова държавите да спазват човешките права при въвеждането на локдаун

Държавите сами дефинират ограниченията за реакция против пандемията от ковид, само че би трябвало да регистрира въздействието им върху правата на индивида, съобщи през днешния ден представителят на Световната здравна организация Фадела Шаиб.

Коментарът ѝ беше във връзка настоящия в Австрия от 15 ноември локдаун за неимунизирани и непреболедували COVID-19, както и решението на управляващите от февруари идната година да вкарат наложителна имунизация против ковид.

„ Държавите би трябвало да имат метод, съгласуван с оценката на риска, с цел да пресечен предаването на инфекцията ” - сподели Шаиб.

Тя акцентира, че това следва да се случва въз основата на оценка за личната национална епидемиологична обстановка.

Според нея имунизацията против ковид не би трябвало да бъде наложителна, като в това време обърна внимание, че „ въпросите с имунизацията вътре в страната би трябвало да бъдат решавани от всяка страна ”.

„ Прилагането на по този начин нареченото селективно блокиране на съответна група от хора, а не на всички останали групи, има избрани етични последствия, както и последствия за правата на индивида. " - съобщи още Шаиб - " Наистина всичко зависи от действителната епидемиологична обстановка във всяка страна, само че би трябвало да се има поради, че селективните блокирания ще имат несъмнено въздействие върху етичната страна и правата на индивида “

В тази връзка СЗО предлага на страните да продължат да подхващат всички вероятни старания за обезпечаване на ваксини, които да бъдат налични за всички групи, както е несъмнено в националната стратегия.

Изключително значимо е хората да имат достъп до ваксини, имунизацията да бъде разяснявана и поощрявана, заключи Шаиб.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР