Държавите от Западните Балкани няма да могат да се присъединят

...
Държавите от Западните Балкани няма да могат да се присъединят
Коментари Харесай

Евроинтеграцията на страните от Западните Балкани

Държавите от Западните Балкани няма да могат да се причислят към Европейския съюз най-малко още десетилетие, предвижда в изявление за предаването " Събота 150 " балканистът Димитър Бечев. По думите му пред страните има съществени политически, стопански и обществени проблеми, поради които те към момента са доста надалеч от еврочленството:

Трябва да влезе в действие новият бюджет, да бъдат планувани някакви средства за новите страни-членки. Този въпрос по кое време ще влязат тъкмо не е толкоз значителен, по-важното е какво е качеството на процеса, какви са резултатите.

Австрия евентуално ще продължи по време на ротационното си председателство на Европейския съюз идната година да работи по оповестения от България приоритет за евроинтеграцията на страните от Западните Балкани. Това предвижда в изявление за " Хоризонт " и предаването " Събота 150 " политологът от Университета в Залцбург проф.Райнхард Хайниш:

Това също е въпрос, който поляризира. Народната партия постоянно е подкрепяла и поддържа евроатлантическата интеграция на Западните Балкани. От друга страна обаче съдружният сътрудник в бъдещето държавно управление - Партията на свободата, напълно не е съгласна с тази политика. Така че въпросът с интеграцията на Западните Балкани ще бъде още една тематика, която ще внесе спор сред двете партии в държавното управление. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР