Държавите от Г-7 разглеждат възможността за въвеждане на пълна забрана

...
Държавите от Г-7 разглеждат възможността за въвеждане на пълна забрана
Коментари Харесай

Г-7 обмисля пълно блокиране на преноса на скъп руски петрол

Държавите от Г-7 преглеждат опцията за въвеждане на цялостна възбрана на превозването на съветски нефт, в случай че цената му не е съгласувана с интернационалните сътрудници. Целта е възстановяване стабилността на международната енергетика и ограничение на облагите на Русия, показва се в декларация на външните работи от групата на седемте най-развити промишлени страни, представена от ТАСС и Ройтерс.

" Оставаме твърдо решени да обмислим редица подходи, в това число разновидности за цялостна възбрана на всички услуги, позволяващи преноса на съветски нефт и петролни артикули по море в международен проект, в случай че петролът не се закупува на по-ниска цена или равна на контрактувана от интернационалните сътрудници ", гласи взаимната декларация, поместена на уеб страницата на английското държавно управление.

" При разглеждането на тази алтернатива и на други такива, ще обмислим също по този начин смекчаващи механизми, по едно и също време с нашите ограничаващи ограничения, с цел да се подсигурява, че най-уязвимите и най-засегнатите страни ще запазят достъпа си до енергийните пазари, в това число от Русия ", се споделя в документа.

" Докато последователно се отхвърляме от съветската енергетика на вътрешните ни пазари, ще търсим решения, които да понижат съветските доходи от въглеводороди и да поддържат стабилността на международните енергийни пазари, както и да минимизират отрицателния стопански резултат, изключително за страните с ниски или междинни равнища на приходите ", показва се в декларацията.

В нея се отбелязва още, че Г-7 дружно с ограничаващите ограничения счита да подсигурява достъпа до енергоресурси от Русия за " най-уязвимите " от енергийна позиция страни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР