Държавите от БРИКС, Русия и Китай, обединиха усилията си, за

...
Държавите от БРИКС, Русия и Китай, обединиха усилията си, за
Коментари Харесай

БРИКС: Краят на долара и влиянието на нова валута на съюза

Държавите от БРИКС, Русия и Китай, сплотиха напъните си, с цел да дадат значим урок на щатския $ на интернационалните пазари.

Това взаимно изпитание бележи отклоняване от преобладаващата доминация на щатския $ и произтича от недоволството от налагането на наказания от Белия дом на разрастващите се народи. Инициативата за изследване на други възможности на $ набра скорост с помощта на тези дейности.

Според съветския посланик Юрий Ушаков основаването на нова валута в границите на БРИКС има първостепенно значение за понижаване на зависимостта от щатския $,

Това въодушевление резонира с по-широките цели на алианса БРИКС, който дава приоритет на потреблението на локални валути за трансгранични транзакции. Ушаков акцентира уговорката на алианса за основаване на самостоятелна платежна инфраструктура, самостоятелна от щатския $.

Предвидената валутна платежна система на БРИКС е подготвена да интегрира новаторски технологии като блокчейн и цифрови финансови активи. Ушаков акцентира вярата на алианса в потреблението на авангардни принадлежности за осъществяване на тази це

Той акцентира приобщаването и достъпността на препоръчаната платежна система, целяща да задоволи потребностите на държавните управления, бизнесите и физическите лица, като в същото време понижава господството на щатския $.

Трябва да се означи, че Русия неотдавна одобри законодателство, позволяващо световни търговски сетълменти в цифрови финансови активи (DFA), наблягайки самодейния метод на БРИКС в оспорването на хегемонията на щатския $.

Дискусиите по отношение на капацитета на валутата на БРИКС евентуално ще заемат видно място на идната 16-та среща на върха, която ще се организира в съветската област Казан.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР