Държавите членки на Европейския съюз и Европейският парламент постигнаха в

...
Държавите членки на Европейския съюз и Европейският парламент постигнаха в
Коментари Харесай

42,5% трябва да достигне дела на възобновяема енергия в ЕС към 2030 г.

Държавите членки на Европейския съюз и Европейският парламент реализираха в четвъртък авансово политическо съглашение за повишение на целевия дял на възобновимата сила в енергийното потреблението в Европейски Съюз до 42,5% към 2030 година по отношение на настоящата цел от 32%.

Целта е обвързваща, съобщи по-рано през днешния ден в Twitter Маркус Пипер, член на Европейския парламент, добавяйки, че договорката планува и по-бързи процеси на утвърждение за вятърни и слънчеви планове.

" Днес е добър ден за енергийния преход на Европа ", означи той.

Предварителното политическо съглашение, което е част от напъните на Европейски Съюз да се откаже от съветската сила допустимо най-скоро и за реализиране на така наречен чиста нула до 2050 година, в този момент ще би трябвало да бъде утвърдено както от Съвета на Европейски Съюз, по този начин и от Европейския парламент, с цел да се трансформира в закон.

" Нетната нула " се отнася до салдото сред количеството парникови газове, което е създадено и количеството, което е отстранено от атмосферата. Това може да се реализира посредством композиция от понижаване и унищожаване на нездравословните излъчвания.

Съгласно съглашението, реализирано през днешния ден, задачата от 42,5% възобновима сила в общото енергийно ползване в Европейски Съюз до 2030 година ще има и в допълнение индикативно нарастване с още 2,5%, което би разрешило достигането на 45%.

Всяка държава-членка на Европейски Съюз ще способства за тази обща цел, съобщи Съветът на Европейски Съюз.

Според актуалните цели, в действие от декември 2018 година, целевото равнище в Европейски Съюз за възобновима сила по отношение на бщото ползване на сила до 2030 година е 32 на 100.

Според Евростат възобновимата сила съставлява 21,8% от силата, употребявана в Европейски Съюз през 2021 година, което е спад от 22,1% през 2020 година Делът на силата от възобновими източници, употребена в превоза в Европейски Съюз, е 9,1% през 2021 година, което е спад от 10,3% през 2021 година и през 2020 година

Делът на възобновимата сила варира доста в обособените страни членки на Европейски Съюз. Например, Швеция е водач с повече от 60% от силата си, идваща от възобновими източници, до момента в който Люксембург, Малта и Холандия употребяват малко над 10% сила от възобновими източници, също съгласно данни на Евростат.

Като част от днешното авансово съглашение, страните членки на Европейски Съюз и Европейският парламент се договориха за по-амбициозни характерни за секторите цели в превоза, промишлеността, постройките и централното отопление и изстудяване, с цел да се форсира внедряването на възобновими енергийни източници в тези браншове.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР