Държавен служител в Китай е заподозрян в шпионаж в полза

...
Държавен служител в Китай е заподозрян в шпионаж в полза
Коментари Харесай

Китайски чиновник е обвинен в шпионаж в полза на ЦРУ

Държавен чиновник в Китай е обвинен в шпионаж в интерес на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати, заяви Франс прес, като се базира на публично изказване. Агенцията отбелязва, че при започване на този месец към този момент е било обявено за сходен случай.

Миналия месец в Китай влезе в действие нов закон за битка с шпионажа. Той дава на управляващите доста по-голяма независимост на деяние против това, което те смятат за опасност за националната сигурност.

Обявеният през днешния ден случай, който към момента е в развой на следствие, визира 39-годишен мъж, се споделя в изказване на китайското министерство на държавната сигурност. Той е чиновник на неуточнено министерство, а семейството му е Хао, съобщи Българска телеграфна агенция.

Твърди се, че въпросният човек се е срещнал със чиновник на посолството на Съединени американски щати по време на образование в Япония и е открил " близки връзки " с него. След това сътрудникът на дипломатическото ведомство срещнал Хао със собствен сътрудник, сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ, който го убедил да шпионира за американската организация след завръщането си в Китай.

Хао подписал контракт и минал образование, преди да постъпи на работа в китайското държавно управление в сходство с американските указания. Според китайските управляващи обвиненият е " открил няколко секрети контакта с представители на Централно разузнавателно управление на САЩ в Китай " и им е дал информация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР