Държавен личен шампионат по бокс за младежи и девойки ще

...
Държавен личен шампионат по бокс за младежи и девойки ще
Коментари Харесай

Ямбол събира над 230 млади боксьори за участие в Държавен личен шампионат

Държавен персонален шампионат по бокс за младежи и девойки ще се организира в Ямбол от 6 до 10 юни, оповестиха от Общината. Домакин на надпреварата е локалния боксов клуб „ Димов боксинг ”. Срещите ще са в спортна зала „ Диана ”, а входът е свободен.

В шампионата ще се включат клубове от цялата страна. 77 спортни организации са подали поръчки за присъединяване в надпреварата. Очаква се в града да дойдат над 230 състезатели във всички категории . Около 150 са записаните боксьори при младежите. Сили на кръга ще премерят и близо 90 девойки.

Официалното разкриване е на 6 юни от 18:00 часа . В рамките на 2 дни ще се проведат първи и втори кръг от елиминациите, след което стартират четвъртфиналните и полуфиналните срещи. Финалните дуели ще са на 10 юни от 10:00 часа.

Държавният персонален шампионат е измежду главните фактори за издигане растежа на спортното майсторство на българските боксьори, за ефикасната им подготовка и сполучлива изява на публични интернационалните надпревари по бокс . Състезанието е определящо при излъчването на държавните първенци и играе роля за сполучлива селекция на националните тимове.

Същевременно поемането на семейството от БК „ Димов боксинг ” е самопризнание за постигнатите резултати и укрепналия престиж на клуба. Създаден преди 4 години от треньора Ангел Димов, той е измежду най-активните спортни клубове в Ямбол, постоянен участник на национални шампионати по бокс и завоювани десетки медали, в това число шампионски и вицешампионски трофеи.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР