Държавен фонд „Земеделие съвместно с представители на БАБХ започват проверки

...
Държавен фонд „Земеделие съвместно с представители на БАБХ започват проверки
Коментари Харесай

Проверяват качеството на млечните продукти по училищните схеми

Държавен фонд „ Земеделие " взаимно с представители на БАБХ стартират инспекции на утвърдените претенденти по програмата „ Училищно мляко ", откакто изявления в медиите за некачествени артикули по европейската скица.

По схемата „ Училищно мляко " следва да се разпределят само pрясно пастьоризирано мляко с масленост 2%, кисело мляко с масленост 2%, бяло саламурено сирене и кашкавал.

Допустимите по схемата артикули следва да са създадени от сурово мляко, в утвърдени обекти на територията на Европейския съюз (ЕС) и да се доставят в самостоятелни или неиндивидуални опаковки с ненарушена целокупност. Неиндивидуалните опаковки могат да бъдат отваряни, нарязвани или разливани в образователни заведения, които разполагат с пространства за подготвяне или разпределяне на храна.

Прясното пастьоризирано, както и киселото мляко следва да се доставят само в самостоятелни опаковки.

Доставяните в образователните заведения млека и млечни артикули би трябвало да носят идентификационна маркировка.

Всеки артикул, който не дава отговор на посочените нагоре критерии е безусловно неприемлив по европейската стратегия „ Училищно мляко " и не следва да бъде одобряван и раздаван на учениците и децата в образователните заведения. В случай на открити нередности във връзка с качеството на продуктите, нарушителите ще бъдат глобени, а утвърждението им може да бъде краткотрайно спряно или отнето.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР