Държавен департамент на САЩ предупреди, че терористични групи продължават да

...
Държавен департамент на САЩ предупреди, че терористични групи продължават да
Коментари Харесай

Готвят нови атентати в Шри Ланка

Държавен департамент на Съединени американски щати предизвести, че терористични групи не престават да замислят офанзиви в Шри Ланка и споделя, че евентуални цели може да бъдат транспортни хъбове, молове, хотели, религиозни храмове, летища и други публични места, съобщи Ройтерс, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Седем атентатори камикадзе са направили детонациите в три църкви и три хотела в Шри Ланка през вчерашния ден, съобщи в това време пред Асошиейтед прес съдебно-медицинският анализатор на шриланското държавно управление Ариянанта Велианга. Той описа, че елементи от телата на нападателите са били събрани от места на детонациите. Двама души са били забъркани в атентата против хотел Шангри-ла в Коломбо. Останалите обекти - два хотела в Коломбо, една черква в Коломбо и още две църкви градовете Негомбо и Батикалоа са били атакувани от по един нападател камикадзе. Две бомбени детонации отекнаха часове по-късно в къща за посетители и покрай надлез в Колобмо и към момента се проверяват.

Броят на починалите при нападенията набъбна през днешния ден на 290, а над 500 са ранените. Най-малко 35 чужденци са измежду жертвите, измежду тях има жители на Япония, Китай, Индия, Португалия, Англия, Съединени американски щати, Турция. 19 чужденци остават в лечебни заведения.

Късно през вчерашния ден вечерта самоделно взривно устройство беше открито покрай летището на Коломбо и беше обезвредено, заяви представител на военновъздушните сили на Шри Ланка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР