Държавата започна работа по въвеждането на единен билет за пътуване

...
Държавата започна работа по въвеждането на единен билет за пътуване
Коментари Харесай

Държавата започна работа по въвеждане на единен билет за пътуване

Държавата стартира работа по въвеждането на обединен билет за пътешестване в цялата страна, оповестиха от Министерството на превоза и известията (МТС).

Идеята е с този билет да могат да се употребяват разнообразни типове превоз - рейсове, влакове и самолети, в това число билета да може да се употребява и в градския превоз в градовете. Въвеждането на единния билет е част от основаването на новата транспортна система на България, е посочено в известието.

Днес в транспортното министерство се е провела първата работна среща по плана. В нея са взели участие заместник-министрите на превоза Божидар Костадинов и Дилян Берковски, представители на министерствата на превоза, на електронното ръководство, огромни общини и компании от секторите технологии и финансови услуги.

Системата за обединен билет за пътешестване ще дава отговор на критериите за отворен стандарт.

Решението би трябвало да обгръща всички типове превоз.

Освен това потреблението на единния билет би трябвало да е оптимално елементарно както от младежите, по този начин и от възрастните хора.

Министерството на превоза няма желание да бъдат употребявани подготвени решения, за които би трябвало да се заплащат лицензи за прилагане, с цел да не се оскъпи пътуването, е посочено в известието.

Обсъдено е било и консолидираното на системата за единния билет, дружно с база данни за маршрутите, разписанията и местата за паркиране в градовете.

Предстои работа по тематични групи.

Целта е стандартите да бъдат основа за нормативна уредба, която сега липсва и това спъва реализацията на плана.

До седмици ще бъде проведено тестване на концепцията по действителен маршрут, дават обещание от ведомството на министър Николай Събев.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР