Държавата трябва на първо място да се погрижи за енергийно

...
Държавата трябва на първо място да се погрижи за енергийно
Коментари Харесай

Делян Добрев: Държавата трябва на първо място да се погрижи за енергийно бедните

Държавата би трябвало преди всичко да се погрижи за енергийно бедните. Това сподели ръководителят на парламентарната Комисия по енергетика Делян Добрев по време на полемика " Да понижим сметките – енергийната беднотия и цените ", проведена от Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент (ЕП).

„ Енергийно бедните в България са максимален дял спрямо целия Европейски съюз “, съобщи Добрев.

Според Добрев, в битката с енергийната беднотия би помогнало построяването на повече поколения за електрическа енергия, тъй като колкото повече електрическа енергия се предлага на пазара, толкоз повече цената й ще бъде по-ниска.

„ В Европа и в България се приказва от ден на ден за увеличение на вложения във възобновими енергийни източници (ВЕИ). Тези вложения са все по-евтини от стандартни източници “, уточни Добрев.

Освен това вложенията в енергийна успеваемост са доста значими, тъй като най-евтината електрическа енергия е спестената, посочи Добрев. По думите му вложенията в енергийна успеваемост най-бързо връщат вложените средства, също така те разкриват и нови работни места.

" Икономическите изгоди са задоволителни и стратегиите за енергийна успеваемост, изключително в днешното всекидневие, потвърдиха своята нужда ", добави още ръководителят на Комисията по енергетика в Народното събрание.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР