Държавата ще отнема българско гражданство при умишлено уронване на престижа

...
Държавата ще отнема българско гражданство при умишлено уронване на престижа
Коментари Харесай

Ще отнемат българско гражданство при умишлено уронване на престижа на България

Държавата ще лишава българско поданство при " съзнателно уронване на престижа на България, на институциите и националните ползи ". Това плануват част от измененията Закона за българското поданство. Владеенето на българския език става наложително за приемане на поданство, е друго от предложенията, оповестени за публично разискване.

Придобиването на поданство по натурализация изисква и отговорности за съблюдаване на българските закони, почитание към България и националните ѝ знаци и институции, написа в претекстовете. И по тази причина, при уронване престижа на страната процедурата по натурализация ще бъде прекратявана.

Сред аргументите за прекратяването ѝ ще са тирада и дейности на ненавист, експанзия към български жители, български общности в чужбина.

Владеенето на българския език също ще е изискване за приемане на поданство.

В претекстовете се напомня, че в България формалният език е българският, неналичието на знание на езика би затруднило интеграцията им. Знанието на езика няма да е наложително при осиновяване от страна на български жител.

Друга от измененията е обвързвана с наказателната отговорност. Лицата, против които има формирано наказателно произвеждане, непогасени финансови отговорности към българската страна или към българско физическо или юридическо лице, няма да могат да се отхвърлят от добитото поданство. За да не бягат от наказателна отговорност.

Промените плануват удостоверенията за българско поданство да се връчват на тържествена гала.

Срокът за публичното разискване е до началото на декември.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР