Държавата работи по най-бързия начин да бъде завършено изграждането на

...
Държавата работи по най-бързия начин да бъде завършено изграждането на
Коментари Харесай

Правим всичко възможно за приключване на газовата връзка с Гърция в срок: Министър Шишков

Държавата работи по най-бързия метод да бъде приключено построяването на газовата връзка с Гърция, разгласи служебният министър на районното развиване Иван Шишков. Той акцентира, че има напрежение поради късите периоди, съобщи БНР.

До края на идната седмица би трябвало да бъдат получени всички документи, свързани с осъщественото досега строителство на газовата връзка България - Гърция, уточни министър Шишков. Те са нужни за издаване на АКТ 15 и АКТ 16 на обекта. Регионалният министър изрази очакване строителни действия по връзката да приключат доникъде на месеца. Иван Шишков напомни, че обектът край старозагорското село Малко Кадиево по трасето на интерконектора е с издадено строително позволение още от 2017г.

" Днес обаче ни се постанова да бързаме. Всеки ден е скъп ", акцентира служебният районен министър. 

При влизането си в обекта Иван Шишков акцентира, че има прогрес по обекта. По думите му по-сериозна работа остава по трасето в Хасковска област. Иван Шишков разкри, че е натоварил регионалните шефове да съберат мнения от кметовете на общините, през които минава газовата връзка България - Гърция. Той изясни, че по предварителна информация се чакат позитивни мнения. 

Срокът за пускане на комерсиалната употреба на газопровода сред България и Гърция е 1 октомври.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР