Държавата поема управлението на пристанищния терминал Росенец край Бургас. В

...
Държавата поема управлението на пристанищния терминал Росенец край Бургас. В
Коментари Харесай

Контролът над нефтения терминал в Росенец: Управлението преминава към държавата

Държавата поема ръководството на пристанищния терминал Росенец край Бургас. В този час транспортният министър Георги Гвоздейков ще ревизира на място по какъв начин се прави процесът по предаването.

Процесът по прехвърлянето на контрола на нефтения терминал от съветската компания " Лукойл " на държавното дружество " Пристанищна инфраструктура " стартира в понеделник.

„ Горивата се дефинират на борсовата цена. Цените на горивата не се въздействат от протичащото се сега. Има и други благоприятни условия за доставка на недопечен нефт в България и се работи в тази посока. Въпрос на разбори са резултатите, в случай че страната се откаже от съветския нефт. В момента не мога да дам отговор. Работим в екип, с цел да няма резултат, който да повлияе отрицателно на българските жители. Нека гледаме умерено на този развой. Прехвърлянето на концесията няма нищо общо с цените на петрола “, сподели министърът на превоза Георги Гвоздейков.

Според него отнемането на концесията на Росенец от ''Лукойл'' би трябвало да докара до поевтиняване на цените на горивата

Според него страната не дължи обезщетение на „ Лукойл “ за прекратяването на концесията. Всичко ще бъде върнато под ръководството на страната, посочи министърът.

Преди лятната си почивка Народното събрание гласоподава предварително преустановяване на 35-годишния концесионен контракт на " Лукойл Нефтохим ", а Министерският съвет взе решение това да се случи в границите на месец, считано от 15 август.

Терминалът е построен, с цел да обслужва нефтената рафинерия в Бургас. След като се транспортират нефтопродуктите се съхраняват краткотрайно в резервоари и се експедират посредством магистрални тръбопроводи към рафинерията.

Това оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет

Складовата база е благосъстоятелност на „ Лкуойл “. За това ще бъде подписано съглашение за взаимна работа сред страната и притежателя. Контролът по доставките ще бъде наблюдаван благодарение на Агенция „ Митници “ и „ Граничната полиция “.   

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР