Държавата пое контрола над пристанище Росенец. Таксите се запазват в

...
Държавата пое контрола над пристанище Росенец. Таксите се запазват в
Коментари Харесай

Министър Гвоздейков: Държавата не дължи обезщетение на „Лукойл“ за „Росенец“

Държавата пое контрола над пристанище „ Росенец ”. Таксите се резервират в същия размер. Държавата има опциите и потенциала да ръководи това пристанище. Това съобщи министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков.

Той увери, че са спазени всички разпореждания на закона и европейския правилник.

„ Българската страна не дължи обезщетение към концесионера. Концесията е прекъсната, поради форсмажорни условия. Оттук-нататък „ Лукойл ” може да търси компенсации другаде, само че не и от България “, акцентира министърът пред Би Ти Ви.

По думите му цената на горивата нямала нищо общо с проблема „ Росенец ”. Те се дефинират на тържищата.

„ Спекулациите по тематиката са нестойностни. Данъчните хранилища са благосъстоятелност на „ Лукойл ”, ние плащаме наем, както сме договорили “, изясни министърът на превоза.

По мотив зачестилите нещастия на пътя министърът съобщи, че към този момент маршрутите за изпитите на кандидат-шофьорите ще се дефинират автоматизирано. Вече има извършени изпити по този модел и те са минали без проблем. Софтуерът е квалифициран по този начин, че съдържа другите съставни елементи, които би трябвало да се приложат на всеки изпит.

„ Един от целите на това държавно управление е сигурността по пътищата. Това няма да се промени с един закон. Трябва да си даваме ясна сметка какво желаеме да реализираме, като общество. Докато самите ние не осъзнаем, че би трябвало да имаме инстинкт за предпазване на другия – нещата няма да се трансформират. Санкциите би трябвало да се завишат. Много работа има, това е развой, в който би трябвало да работят няколко институции. Ние би трябвало да вървим към Европа, да реализираме задачите си, само че и да възпитаваме децата си у дома. Санкциите оказват помощ, когато има дисциплинираност “, безапелационен е Гвоздейков.

Министърът на превоза разяснява и тематиката с медицинските хеликоптери. „ За да направиш незабавна здравна помощ по въздуха, би трябвало да следваш разпоредбите. Ако не беше изгубено това време, щяхме да сме много по-напред като резултат. В петък бе възобновен авиационният оператор, който ще се занимава със незабавната здравна помощ по въздуха. Предстои наши екипи да заминат на образование в Италия. Юни 2024 година ще пристигна вторият медицински хеликоптер ”, заяви той.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР