Държавата от първия ден провежда спасителни действия, за да бъдат

...
Държавата от първия ден провежда спасителни действия, за да бъдат
Коментари Харесай

Гълъб Донев от наводнените села: Държавата ще помогне, проверяват се причините за бедствието

„ Държавата от първия ден организира избавителни дейности, с цел да бъдат избавени всички хора. Има нанесени материални вреди, стихията връхлита за секунди, възобновяване изисква време и старания. “ Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев, който е само че посещаване в потърпевшите от наводняване карловски села. 

Служебният министър председател акцентира, че всички сили на страната са впрегнати за възобновяване на инфраструктурата и да бъде помогнато на хората.

„ Ще бъдат отпуснати средства, ще бъдат обезпечени строителни материали за възобновяване на нанесените материални вреди по домовете на хората. Ще бъдат отпуснати средства, с цел да бъде подкрепено всяко домакинство, което би трябвало да знае, че страната стои зад него. Ще бъдат доставени краткотрайни жилища на хората, чиито домове са разрушени “, сподели той и добави, че най-пострадалите села са Богдан и Каравелово.

Донев съобщи, че още на следващия ден ще бъде взето решение на Министерски съвет, с което ще бъдат отпуснати вода и храна от държавния запас, в това число и за Сопот, където има проблем с питейната вода.

„ Министерски съвет ще вземе решение за диференцираната финансова помощ, която да отпуснем на тези семейства, с цел да бъдат спокойни хората. През общината ще бъдат подадени заявките за възобновяване на общинската инфраструктура “, сподели Донев и даде обещание, че до края на месец септември цялата финансова нужда да бъде обезпечена, с цел да се преодолеят вредите.

Семействата, които имат деца възпитаници, също ще бъдат подкрепени, с цел да могат да посрещнат първия образователен ден почтено. „ Държавата е помислила и за това “, сподели Донев.

Той разяснява и аргументите за бедствието и съобщи, че те ще бъдат в допълнение изяснени.

„ Виждате, че от няколко дни няма превалявания, само че реката е с доста висок дебит. Няма по какъв начин да се борим против стихията. Причината за наводненията е в големите количества дъжд, а не в това, че не са почистени деретата на реките. Да и изсичането на гората е проблем, само че тази сеч не е безразборна, за всяко изсечено дърво има позволение. Това се потвърждава и от фотосите, няма безразборна сеч, няма нарушавания “, сподели Донев.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР