Държавата от години не може да се справи с фалшивите

...
Държавата от години не може да се справи с фалшивите
Коментари Харесай

Бивш здравен министър: Държавата от години не може да се справи с фалшивите ТЕЛК решения

Държавата от години не може да се оправи с подправените ТЕЛК решения. Това разяснява в „ Тази заран “ по bTV някогашният министър на опазването на здравето доктор Мими Витков. Тя напомни, че още през 2019 година е имало спецакции против порочната процедура, само че казусът е останал.
„ Не може една система да остане оазис в цялото ни общество, когато виждаме, че корупцията е на всички места, когато виждаме обири за милиарди. Опитът да се внуши, че това е жест към обществено подкрепяне не може да бъде обяснението “, добави тя.

Според нея главен проблем е кадровият. „ Възможно е комисиите, които освидетелстват хората, да останат без хора. Има задържани ръководители, не знаем по какъв начин ще се преразпредели работата към останалите структури. И без това има огромно забавяне с решенията “, съобщи Виткова. Тя сподели още, че страната е абдикирала от проблемите в здравната система.

„ Погледнете възнагражденията на експертите, може ли заплащане 1,5 млн. годишен приход и заплащане на доктор от 1000 лева Тежки диспропорции, които доведоха до тежък кадрови недостиг. Всяко заведение работи единствено за себе си “, разяснява доктор Виткова.
По отношение на промените в системата тя изясни, че има доста работещи разновидности: „ Проблемът на ТЕЛК е частен случай, корупцията в ТЕЛК е на едно ниско равнище. Толкова извращение има в системата, че в случай че не ги погледнем в целокупност, не можем да се оправим с корупцията в ТЕЛК, а всичко останало да седи тя “.

Относно нерегламентираното видеонаблюдение в Правителствена болница Виткова разяснява: „ У нас всичко е разрешено, на всички места, за какво не и в опазването на здравето. Най-вероятно това е форма, която някой е измислил, с цел да станат тези хора подвластни в бъдеще “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР