Държавата няма да затваря административно никакви въглищни централи. Те имат

...
Държавата няма да затваря административно никакви въглищни централи. Те имат
Коментари Харесай

Денков след разговорите с енергетиците: Държавата няма да затваря никакви ТЕЦ-ове

Държавата няма да затваря административно никакви въглищни централи. Те имат свободата да работят и пазарът ще реши кои ще останат. Това разгласи министър председателят Николай Денков след договарянията с миньори и енергетици, които продължиха над 7 часа.

Подписано е съглашение в седем точки, което следва да бъде гласувано в Народното събрание.

" Наред с това ние имаме потребност от базови мощности, които би трябвало да са задоволителни, тъй че да няма проблеми с електричеството в България ", добави Денков.

Рестартирахме процеса, който прекъсна на 30 септември. Вчера бяха дефинирани шест точки и през днешния ден имаме извънредно съглашение, което беше подписано от главните участници в диалозите. Това е началото на доста по-подробно разискване, което би трябвало да се случи, изясни той.

" Подписите седят под седем точки. Утре те ще бъдат импортирани в Народното събрание и ще бъдат гласувани, с цел да е ясно, че задължението е и на партиите, които поддържат държавното управление ", сподели министър председателят.

По думите му част от участниците са заявили, че стопират митингите след днешното решение, само че друга част са декларирали, че ще изчакат то да бъде гласувано. Една организация е поискала да го разиска с членовете си.

Протестите не престават към този момент пети ден поради противоречие с териториалните проекти за обективен преход по отношение на въглищните региони Стара Загора, Кюстендил и Перник.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/656258386572124
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР