Държавата не обмисля вариант за въвеждане на данъчно облагане на

...
Държавата не обмисля вариант за въвеждане на данъчно облагане на
Коментари Харесай

Каращите замърсяващи автомобили няма да плащат повече, защото хората са бедни, каза Горанов

Държавата не обмисля вид за въвеждане на данъчно облагане на колите на правилото " замърсителят заплаща ", тъй като хората са небогати. Това следва от днешно изявление на министърът на финансите Владислав Горанов в границите на парламентарния надзор.

В изказването си той не скри, че в България да притежаваш и ползваш остарял автомобил е елементарно и на ниска цена, поради което страната се е трансформирала в автомобилното гробище на Европа. Заради ниските приходи на хората, каращи остарели коли обаче, не можело да се вкарат по-високи налози за по-замърсяващите транспортни средства.

Владислав Горанов напомни, че въпреки всичко притежателите на коли с катализатор и на тези, отговарящи на екологична норма по-висока от Евро 2, употребяват данъчни облекчения. Освен това, притежателите на електрически автомобили не дължали локален налог за тях.

" Водената политика в директните налози е съобразена с цялата данъчна политика на страната, като не се позволяват нови облекчения ", заключи финансовият министър.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР