Държавата иззе помещенията за фитосанитарен контрол на храните на Капитан

...
Държавата иззе помещенията за фитосанитарен контрол на храните на Капитан
Коментари Харесай

Отнеха достъпа на служителите до лабораторията на Капитан Андреево

Държавата иззе пространствата за фитосанитарен надзор на храните на „ Капитан Андреево “ от частната компания, която ги стопанисваше и която допреди година оперираше на граничния пункт. Това стана под управлението на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев и със заповед на регионалния шеф на Хасково.
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев беше на граничен пункт Капитан Андреево, при отнемането на достъпа на чиновниците от Евролаб до пространствата. Допреди година частната компания извършваше фитосанитарния надзор на плодовете и зеленчуците, влизащи в страната ни от Турция.

„ Още на втори август обявихме, че страната ще си вземе лабораторията и ще прави тези проучвания. От тогава до момента се направиха няколко дейности.. през днешния ден се правят следващите дейности в тази тенденция “, съобщи Демерджиев.

Изземването на пространствата става със заповед на регионалния шеф на Хасково. А досега компанията не е оказала опозиция:

„ В съответните пространства не се взимаха проби до момента, те не действаха..пробите се изпращаха в София, в този момент тука ще бъде построена лаборатория и тук ще се вършат проучванията. Да не вървят към този момент до София “, добави още той.

Демерджиев разяснява и мигрантски напън. От началото на годината противозаконните опити да се влезе в България са се нараснали с 40% спрямо 2022–а, която беше рекордна по този индикатор. „ За тези няколко месеца ние успяхме да възстановим 450 служителя на гранична полиция. Припомням, че 2 000 бяха съкратени преди 10 години. Нашата цел е да ги възстановим. 63-ма от тези 450 към този момент са подготвени...Водих диалози с министър Суево през вчерашния ден....амбицията ни е доста бързо да обезпечим механически границата... “

От министерството ще дават още камери, термосензори, дронове, коли и транспортен съд за укрепване на защитата по границите. Демерджиев добави, че целият престъпен контингент у нас се е насочил към трафика на мигранти поради огромните приходи и по-малките санкции.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР