Държавата да осигури безплатни тестове и за големите ученици, а

...
Държавата да осигури безплатни тестове и за големите ученици, а
Коментари Харесай

Държавата да плаща тестовете за големите ученици настояват директори и синдикати

Държавата да обезпечи безвъзмездни проби и за огромните възпитаници, а министерството на опазването на здравето да не позволява на учебните заведения да провеждат тестване от личния си бюджет.

За това прикани в ефира на Българска национална телевизия Данко Калапиш - шеф на 107-о ОУ " Хан Крум " в София и член на Съюза на работодателите в системата на националната култура в България.

Вчера от съюза на работодателите са изпратили позиция до МОН с искане да не се позволява на учебните заведения да тестват учениците си за своя сметка.

Според Калапиш сходна процедура би всяла разделяне сред образователните заведения. По думите му множеството държавни и общински учебни заведения не могат да си разрешат да поемат тестванията на огромните възпитаници за разлика от частните учебни заведения.

Данко Калапиш посочи, че сега 107-о ОУ е поело разноските за тестване на личния състав. Парите, отпуснати на учебното заведение от страната за непредвидени разноски по отношение на пандемията обаче са на половина по-малко от нужните. Затова и не може да си разреши да поеме тестванията на по-големите.

Целият диалог с Данко Калапиш вижте в директното включване на Стела Илиева.

Междувременно Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа " поддържа позицията на работодателите. От синдиката изпратиха мнение до медиите, в което упорстват да не се позволява учебните заведения да купуват тестванията за по-големите възпитаници и да се позволи тестването на децата у дома.

Синдикатът упорства тестванията за всички възпитаници и за всички учители, в случай че останат като обвързване, да се обезпечават от страната.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР