Дарителска кампания за подпомагане на две семейства, чиито къщи изгоряха

...
Дарителска кампания за подпомагане на две семейства, чиито къщи изгоряха
Коментари Харесай

Две семейства от Старо Железаре останаха без покрив

Дарителска акция за подкрепяне на две фамилии, чиито къщи изгоряха изцяло, стартира в Старо Железаре. Жителите на селото събират пари, облекла, мебелировка за семействата на Въла Кършовска и Митра Главчева.

В петък вечер техните къщи изгоряха изцяло по време на пожар, зародил в прилежащ двор. Огненият пъкъл ги връхлетя за броени минути, стихията хвърли в смут и притежателите, и всички поданици на селото.

Огънят тръгнал от навеса на съседа Танчо Боевски, повода за пожара е най-вероятно късо съединяване. Пламъците се трансферирали незабавно у съседите. И двете къщи - на Кършовски и Главчеви, са с по един партерен етаж и още един кат стаи над него.

Въпреки че в гасенето се присъединили и много поданици на Старо Железаре, притежателите на горящите къщи изгубиха всичко. Стихията изпепели постройките, покъщнината, мебелите, облеклата, даже и документите.

Още в събота община Хисаря даде на фамилията на Митра Главчева жилище от фонда на общината, основан за сходни обстановки. Митра и фамилията на щерка Гергана, което е с две деца - на 9 и 11 години, се откриха в Хисаря.

Децата на Въла Кършовска прибрали майка си при тях в Пловдив. Въпреки това и двете потърпевши семейства имат потребност от поддръжка. Очаква се още на най-близкото си съвещание Общинският съвет в Хисаря да вземе решение за даване на помощ на Въла Кършовска и Митра Главчева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР