Данните не показват, че можем да започнем смекчаване на мерките.

...
Данните не показват, че можем да започнем смекчаване на мерките.
Коментари Харесай

Математикът Велков: Ще направим едно нищо, ако се отворят ясли и детски градини

 " Данните не демонстрират, че можем да стартираме намаляване на ограниченията. " Това сподели пред БНР математикът Петър Велков, учител и специалист по ръководство на рецесии.

По думите му в последните седмици, освен дни, продължаваме да сме първи по смъртност, а броят позитивни проби за ковид демонстрира, че вирусът е мощно публикуван в обществото.

" Всичко е срещу намаляване на ограниченията сега “, уточни Велков.  

" Много е значимо антигенните проби да бъдат включени като източник на информация за заболеваемостта “, счита Петър Велков.

" Отрицателният резултат при антигенните проби не би трябвало да се приема за чиста монета и е належащо да бъде доказан с PCR, в случай че човек има признаци, изясни той. Положителният тест обаче, би трябвало да бъде приравнен с PCR-ра ", счита той.

" Ситуацията в България е доста надалеч от преодоляване “, акцентира той.

Велков е на мнение, че в случай че се отворят ясли и детски градини и се премине към последователно отваряне и на други обекти, " ще създадем едно нищо, ще задържим системата на високи стойности - в случай че отворим до седмица, ще стане по-зле, в сравнение с преди да затворим “.

" Ние занапред ги затворихме, без да можем да забележим ефикасен резултат “, съобщи той.

" Не сме закърпили към момента системата за следене и карантиниране и тя продължава да изнемогва. Ако пандемията се ръководи с ясни и точни ограничения, няма да се влиза в тежки локдауни “, разяснява Велков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР