Данните на Националната система за мониторинг качеството на въздуха показват,

...
Данните на Националната система за мониторинг качеството на въздуха показват,
Коментари Харесай

Замърсен ли е въздухът в София?

Данните на Националната система за мониторинг качеството на въздуха демонстрират, че няма регистрирани превишения през последното денонощие. През почивните и празничните дни е имало превишение на равнищата в станцията в регион „ Надежда “.

Това съобщи в студиото на „ Тази заран “ Теодора Полимерова - шеф Дирекция “ Климат, сила и въздух “ в Столична община.

„ В момента се мерят равнища сред 20-30 микрограма, това са почасови стойности и те не могат да се съпоставят със междинната денонощна стойност, която е 50 микрограма, а за фини прахови частици 10 микрограма “, добави тя.

От началото на декември има регистрирани четири превишения, като последното е на 23 декември. Това излиза наяве от данните на мобилната измервателна станция на Столична община, която от 1 декември е позиционирана в центъра на София.
Снимка: bTV
„ Обикновено ниските елементи на града задържат замърсяване, това е към Централна гара, „ Подуяне “, „ Надежда “, изясни Полимерова.

Проверки за нерегламентирано горене се правят от Столичен инспекторат.

„ При разкриване на нарушавания се постановат наказания. През декември наказания са наложени най-вече на автосервизи, които се отопляват с отработени масла или ПДЧ плоскости “, съобщи тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР