Дания временно спира употребата на ваксината срещу COVID-19, произвеждана от

...
Дания временно спира употребата на ваксината срещу COVID-19, произвеждана от
Коментари Харесай

Дания спира временно ваксинацията с АстраЗенека |

Дания краткотрайно стопира използването на имунизацията против COVID-19, създавана от " АстраЗенека ", след няколко случая на формиране на тромби (кръвни съсиреци) измежду имунизирани, съобщиха здравните управляващи на страната, представени от Ройтерс.

Прилагането на имунизацията е спряно за 14 дни, информира " Дойче веле " и прибавя, че Исландия също спира употребата на имунизацията.

Датските здравни управляващи не се ангажират с изказванието, че има връзка сред имунизацията и докладваните случаи на формирани тромби. Датската организация по медикаментите ще проверява случаите, добавя " Дойче веле ", като в следствието ще се включи и Европейската организация по медикаментите.

" И ние, и Датската организация по медикаментите би трябвало да реагираме на известия за вероятни съществени нежелани реакции, както от Дания, по този начин и от други европейски страни ", съобщи в изказване шефът на датския здравен орган Сорен Бростром.

В Австрия се наложи прекъсването на партида от имунизациите на " АстраЗенека " поради докладван смъртен случай след имунизация, породен от белодробна емболия. 

Вчера ЕМА заяви, че 17 страни в Европейския съюз, измежду които и България, са получили ваксини от въпросната партида. Според Агенцията към този момент няма индикации, че имунизацията предизвиква странични реакции, които биха могли да причинят гибел, само че европейските специалисти ще създадат оценка на случаите. Днес на брифинга на НОЩ у нас бе обявено, че няма докладвани случаи на съществени реакции към ваксини от въпросната партида.

Освен Австрия още четири страни - Естония, Литва, Латвия и Люксембург - взеха решение да спрат потреблението на ваксини от тази партида на " АстраЗенека ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР