Дания ще умъртви около 1 милион норки, след като установи

...
Дания ще умъртви около 1 милион норки, след като установи
Коментари Харесай

Дания умъртвява 1 милион норки заради огнища на коронавирус |

Дания ще умъртви към 1 милион норки, откакто откри още случаи на заразяване с ковид измежду животни, отглеждани във ферми за кожи, съобщи Ройтерс.

Скандинавската страна е най-големият международен производител на норки и към този момент унищожи животни във ферми, наранени от инфекцията, само че не съумя да спре епидемията.

Нови случаи са регистрирани в 41 ферми за норки, като се позволява, че има още 20 наранени. По този метод броят на застрашените животни доближава 1 милион, заяви министърът на околната среда и храните Могенс Йенсен. Като защитна мярка избиването на животни ще обхване и стопанства, ситуирани в радиус от 8 км от място, на което има инфектирана норка.

Основната цел е да се подсигурява, че фермите за норки няма да съставляват риск за хората, акцентира Йенсен.
През май Испания разпореди да бъдат премахнати всичките 93 000 норки в една плантация, с цел да се предотврати заразяване на хора, откакто бе открито, че множеството животни там са инфектирани с ковид.

Нидерландия заяви за сходно огнище и стартира избиване след известия, че двама души са били инфектирани от норка, въпреки да се има вяра, че сходни случаи на предаване на патогена от животно на човек са извънредно редки.
По време на пандемията има единични случаи на животни в зоопаркове и домашни любимци, инфектирани с ковид, които евентуално са го прихванали от притежателите си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР