Дания не е готова да подкрепи на юнската среща на

...
Дания не е готова да подкрепи на юнската среща на
Коментари Харесай

Дания не иска започване на преговори за членство в ЕС с Македония и Албания

Дания не е подготвена да поддържа на юнската среща на върха на Европейски Съюз предлагането на Европейската комисия за започване на договаряния по присъединението на Албания и Македония към Европейски Съюз. Това сподели след извършената в София среща на върха на Европейски Съюз датският министър председател Ларс Расмусен, съобщи БГНЕС.
" Не, аз не считам, че ще поддържа тази самодейност. Ние би трябвало да бъдем почтени по този въпрос ", сподели Расмусен. Според него Европейски Съюз не би трябвало да повтаря предходни неточности, една от които, съгласно Расмусен, е решението да се предизвикват договаряния за влизане на Турция в Европейски Съюз.
С позицията си Дания де факто се причислява към Франция и Холандия, които също показват съществени запаси.
Официални претенденти за присъединение към Европейски Съюз в сегашния миг остават Албания, Македония, Сърбия, Черна гора, както и Турция. Преговорите с Черна гора започнаха през 2012 година, а със Сърбия – през 2014 година, като освен това нито една от тези страни няма дори и теоретично избрани вероятни периоди за влизане, въпреки настойчиво да се приказва вероятно за 2025 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР