Даниил Медведев се класира за първи път в кариерата си

...
Даниил Медведев се класира за първи път в кариерата си
Коментари Харесай

Медведев стигна полуфинал в Индиън Уелс

Даниил Медведев се класира за първи път в кариерата си за полуфиналите на шампионата в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,8 милиона $.

Поставеният под номер 5 Медведев надви над 23-ия в схемата Алехандро Давидович Фокина. Руснакът записа 18-ата поредна победа след 6-3, 7-5.

Медведев при сложния триумф в три сета над германеца Александър Зверев в предходния кръг. Той даже обмисляше да се откаже, само че преодоля проблемите си. Руснакът поведе с 3-0 и резервира преимуществото си до края на  първия сет. Във втората част той отрази шест точки за пробив на противника. Той даже се измъкна от 0:40 при личен сервис в осмия  гейм. После съумя да пробие в 12-я и си обезпечи триумфа.

„ Радвам се, че нямах особени болки в глезена по време на мача, тъй като при загрявката усещах сериозен дискомфорт. Но взех решение да играя, знаех, че ще опитам. В загрявката не се движех добре, взех обезболяващо и това може би оказа помощ. С течението на мача се усещах все по-комфортно. Двубоят като цяло беше същинска полуда. Беше комплицирано и духаше мощно “, разяснява Медведев.

За място на финала той ще срещне представителя на домакините Франсес Тиафо, Американецът в профил първенеца от 2021 година и десети в схемата Камерън Нори. Тиафо завоюва след 6-4, 6-4.
Поставеният под номер 14 Тиафо ще играе за първи път на полуфинал в сериите Мастърс. Той има четири загуби в четири мача против съветския си противник.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР