Даниил Медведев определено не се радва на най-силния сезон в

...
Даниил Медведев определено не се радва на най-силния сезон в
Коментари Харесай

Световният номер едно е обратно в играта: Медведев с летящ старт в Лос Кабос

Даниил Медведев несъмнено не се радва на най-силния сезон в кариерата си, откакто към момента е в очакване на първа купа за годината, само че пък за сметка на това положителните му изяви обратно във времето му разрешиха да се възкачи на трона в международната класация. Руснакът за последно се появи на корта при шампионатите на трева в навечерието на Уимбълдън, до който не бе позволен заради възбраната за състезатели от Русия и Беларус, само че пък по този метод разполагаше с повече от нужното време за подготовка преди американското турне, в края на което ще би трябвало да пази купата си от миналогодишния US Open.

Първата ракета на света за разлика от множеството елитни състезатели, които взимат присъединяване на шампионати в Съединени американски щати, реши да се включи на конкуренцията в Лос Кабос в Мексико, където през днешния откри акцията си против квалификантка Ринки Хижиката. Сблъсъкът изглеждаше равносилен в първата си фаза, но след това Медведев заличи неналичието си на игрови темп и наложи цялостна доминация, като стигна до успеха за тъкмо 90 минути на корта - 6:4 6:3. В четвъртфиналната фаза за международният номер едно следва да срещне намиращия се в подножието на топ 100 Рикардас Беранкис.

Руснакът минути след старта на дуела си обезпечи опция за пробив, само че остана беззащитен пред австралиеца с японски корени, който удържа подаването си и стартира да сервира на забележително равнище от този миг нататък. Медведев не срещаше никакви компликации в това да печели подаванията си, което му оказа помощ да се концентрира върху началния удар на съперника и международният номер едно сподели тежката си дума в десетия гейм след безпогрешна игра от главната линия, като покоси очакванията на новобранеца и записа откриващия сет на сметката си.

Хижиката излезе извънредно стимулиран при започване на втората част, като изправи руснака до стената, само че не съумя да оползтвори брейкбола си и мигновено изгуби самодейността на корта. Медведев повиши фрапантно равнището си и разликата в класата стана прекомерно видна, откакто първата ракета на света разполагаше с шансове за пробив при всяко от последвалите три подавания на съперника и реализира последния си подобен, който пък му разреши без никаква опозиция от страна на международния номер 240 да се поздрави с успеха в мача.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР