Даниил Медведев и Рафаел Надал излязоха във финал с историческо

...
Даниил Медведев и Рафаел Надал излязоха във финал с историческо
Коментари Харесай

21-вата е факт! Надал осъществи епохален обрат над Медведев и е шампион в Мелбърн!

Даниил Медведев и Рафаел Надал излязоха във край с историческо значение, тъй като Матадора можеше да завоюва рекордна 21-ва купа от Големия шлем и по този начин да се трансформира в най-успешния състезател за всички времена по този индикатор. Медведев обаче имаше други проекти и изнесе вдъхновяващо показване, което му разреши позволи да поведе с 2:0 сета на именития си конкурент, единствено че испанецът за следващ път сподели, че е един от най-големите бойци в международния спорт и реализира незабравим поврат, с който най-малко към този момент повежда във безконечната ранглиста по " мейджър " титли - 2:6 6:7(5) 6:4 6:4 6:4. Това е втора купата в кариерата на Рафа в Мелбърн, като тя идва цели 13 години след първата.

Публиката избухна на първата точка, която беше приключена от Надал с форхенд уинър. Още от първите минути обаче се видя, че Медведев разполага с надалеч по-голяма заостреност при ударите си, до момента в който испанецът омекваше с всяка една точка и правеше нехарактерни за себе си неточности. Това оказа помощ на руснака да поведе с 0:30 в третия гейм от срещата, но Рафа сътвори две същински магии, пласирайки необикновен минаващ удар и неспасяемо стоп воле, с цел да поведе с 2:1.

Надмощието на международния номер две ставаше все по-сериозно и той доближи до цели три поредни благоприятни условия за пробив в идващото подаване на манакореца и този път нямаше връщане обратно за някогашния първенец, който сдаде сервиса си с непредизвикана неточност от бекхенд. Медведев пък продължаваше да употребява оптимално добре началния си удар, до момента в който Надал влезе в поредност от двойни неточности и по-високоранкираният играч осъществя нов брейк, с който си обезпечи спечелването на откриващия сет.

One set down. takes the opener over Rafael Nadal 6-2. •
— #AusOpen (@AustralianOpen)
Втората част започва положително за шестия подложен и той стартира да се усеща все по-комфортно на личен начален удар. Тази конфигурация се придвижи и при ретурите на Рафа, които станаха доста по-дълбоки и това вдъхна съществено количество убеденост на Надал. Испанецът завоюва разиграване от 40 удара, достигайки до две точки за пробив и скоро разполагаше с преднина от 3:1. Последва светкавична реакция на миналогодишния финалист, единствено че Матадора продължи да се бори с всички сили, отчитайки се с няколко неспасяеми къси топки и получи опция да сервира за сета при 5:3 в своя изгода.

Тогава се разигра най-дългият гейм в срещата, като по-опитният тенисист имаше неколкократна опция да изравни общия резултат, само че не беше задоволително акуратен при нанасянето на завършващия удар и Медведев още веднъж оцеля, с цел да се стигне до съдбоносен тайбрек.

В него ветеранът пръв се снабди с минипробив, но още веднъж не задържа за дълго водачеството си и промяната на полетата пристигна при 3:3 точки. Следващите две разигравания отидоха в актива на международния номер 5, само че това още веднъж не беше задоволително той да си отдъхне и московчанинът си подсигурява първи сетбол в своя актив, който осъществя с великолепен бекхенд по правата и подвигна феновете на крайници.



Третата част стартира с маратонски сервис гейм за 26-годишния състезател, само че до изненади не се стигна и купата изглеждаше все по-близо до него. Надал нямаше никакво желание да се предава, като увеличи експанзията в дейностите си и към този момент почтено можехме да го забележим наоколо до мрежата, където демонстрира отличното си възприятие към топката и продължаваше да крепи очакванията си за поврат живи. Първото подаване на Медведев обаче се завърна с цялостна мощ, откакто се беше поизгубило през последния час, и асовете още веднъж заваляха от ракетата му.

Играта продължи изцяло равностойно до шестия гейм, в който съветският представител дръпна с 0:40 и привидно всичко в дуела изглеждаше предрешено, когато Рафа за следващ път сподели прословутата си психическа резистентност и се измъкна от тежката обстановка. Последва мъчно тестване пред Медведев, единствено че вторият подложен вкара безсърдечен бекхенд по диагонала и към този момент беше напълно покрай триумфа, водейки с 4:3.

В този миг на корта се появи най-хубавата версия на манакореца и форхендите му изцяло обезсилваха неговия съперник. 20-кратният първенец от Шлема изцяло справедливо си завоюва шанса да реализира пробив и незабавно осъществя гръмотевичен пасингшот от противоположния си удар, а след това сподели здрави нерви, с цел да понижи изоставането си на 1:2 сета.

Never count out a champion
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР