Даниел Рикардо напусна неочаквано Ред Бул и също толкова скоропостижно

...
Даниел Рикардо напусна неочаквано Ред Бул и също толкова скоропостижно
Коментари Харесай

Да кара до Алонсо би било най-голямото предизвикателство за Сайнц младши

Даниел Рикардо напусна ненадейно Ред Бул и също толкоз скоропостижно Рено оповестиха, че Карлос Сайнц младши очевидно няма да кара за тях през 2019. Карлос е чартърен във френския тим и би могъл да се върне назад в Ред Бул. Само че в огромния отбор Макс Верстапен не го желае за съотборник, а завръщане в дребния тим на Торо Росо би било крачка обратно. В същото време Макларън демонстрират жив интерес към Сайнц и не е изключено той да образува испански тандем с Фернандо Алонсо.

Преди Гран при на Унгария, когато разбъркването, провокирано от Рикардо, още не се предусещаше, Карлос съобщи: " Фернандо евентуално е най-голямото предизвикателство, което може да имаш на стартовата решетка. Но аз съм подготвен на всичко ".

Попитан какви са възможностите да стане съотборник на Алонсо десетина дни по-късно, Карлос отговори: " Вие търсите новина… Няма да разясня ".

По-рано през годината младият испанец беше споделил, че да се бори против Алонсо е било нещо, което въобще не е могъл да си показа при започване на своята кариера. Карлос израснал, гледайки Фернандо, а по-късно се учил от него на самата писта.

" Не съм си го помислял, тъй като по принцип очакваш Алонсо да се бори за шампионката купа, а не с мен в средата на колоната. Благодарен съм, че през тези няколко години се изучавам от най-хубавите. Сякаш не съм по средата на стартовата решетка. Чувствах се все едно се боря за купата, тъй като във всяко съревнование се изправях един до друг с Фернандо и Дженсън, когато беше още в Макларън – необикновено чувство. Това те приготвя за всичко ".

Мечтата на Сайнц младши да бъде съотборник на идола си може и да се реализира. Алонсо към момента не е съобщил какво ще прави през 2019, само че направи коментар, който звучи като че ли двукратният международен първенец още не е решил да се отхвърля от спорта: " Сега сме в състояние, в което знам тъкмо какво би трябвало да се направи. Може би множеството старания ще отидат напряко за колата следващата година. Така че виждам ясно и ярко бъдеще за Макларън ".

Sainz: Being Alonso's team-mate in Formula 1 would be biggest ask https://t.co/5OmN7dnXGF pic.twitter.com/YRjmQHqfTK
— The Voice of F1 (@F1Voice) 7 август 2018 година Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР