Даниел Лорер за Чаталджа“: Няма повод за спекулации.Мисля, че обясних

...
Даниел Лорер за Чаталджа“: Няма повод за спекулации.Мисля, че обясних
Коментари Харесай

Даниел Лорер за „Чаталджа“: Няма повод за спекулации


Даниел Лорер за „ Чаталджа “: Няма мотив за спекулации.

„ Мисля, че обясних в моята обществена медия всичко към, което беше основано неспокойствие. Няма никакъв мотив за намерения, че има каквато и да е било политическа полза, тъй като купувачът на къщата, видите ли, продава винетки. Изборът на купувача беше от самия него. Той реши да закупи този парцел и ние взехме решение да го продадем “ – по този начин депутатът и някогашен министър от Политическа партия изясни скъпата препродажба на парцела си на столичната улица „ Чаталджа “.

Припомняме, че някогашна компания на Асен Василев купува парцел на столичната улица за под 1 милион евро, ремонтира го и го препродава на 7 септември 2023 година за близо 3,1 млн. лева на „ СИ Трейдинг 2016 “, чийто притежател е Станислава Арнаудова.

Едновременно Aрнаудова в персонално качество придобива и апартамент на депутата от „ Продължаваме промяната “ Даниел Лорер, намиращ се на същия адрес. Около парцела на Лорер се заформя странна скица – през 2022 година той го купува на цена, доста по-ниска от пазарната, а година по-късно го продава за рекордните 1.8 млн. лв..

„ Когато купувачът желае да купи един парцел, той е податлив да заплати избрана цена.

Лично аз не бях уверен, че желая да продавам, тъй като това е един нов дом,

в който се бяхме нанесли относително скоро, заради което не бях податлив да продавам елементарно,
ето за какво цената за моя парцел е по-висока в сравнение с парцела за компанията.
Ако сте забелязали, цените на парцелите в София даже са доста по-високи от това,

излязоха задоволително публикации по-късно, че в центъра парцели се продават и по-скъпо “, съобщи Лорер.

Според него това била цена, която сега можеш да си купиш „ парцел на зелено в Лозенец “

„ Няма мотив за нечиста сделка по тематиката с продажната цена “. На въпрос по какъв начин Арнаудова го е разкрила, щом той не е желал да продава, депутатът на „ Промяната “ изясни: „ Вие знаете по какъв начин става. Казва се на брокер и стартира търсенето. Фирмата искаше да продава и ние се съгласихме на подобаващата цена да продадем дружно с нея. Според него цената на покупка е пропорционална на цената, за която компанията е купила тогава.

Лорер не отговори какъв тъкмо ремонт е направил на къщата, който по този начин да я оскъпи. Той отново повтори, че сделката била от 2020 година, било преди 3 години. „ Нека да нямаме спекулации по този въпрос. Всеки, който е правил дом, знае какъв брой старания, сила и пари коства ”, съобщи депутатът.

Лорер уверено съобщи, че няма никаква връзка сред продажбата на парцелите и бизнеса на Станислава Арнаудова с продажбата на винетки  като напомни, че той не се занимава с тематиките за пътна инфраструктура. Той не откри пояснение по какъв начин и за какво в този момент се е появил този заможен скандал: „ Когато институциите се изкажат по въпроса, че няма никаква политическа замесица в тази сага, което се надявам да стане оптимално скоро, аз ще си подпомагам с тях, с цел да излезе тяхното мнение оптимално бързо. С моя юридически екип ще обсъдим всички вероятни прави благоприятни условия за това тези, които се пробват да петнят моето име, да понесат отговорност “, закани се Лорер.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР