Данаил Ковачев встъпи в длъжност като областен управител на Русе

...
Данаил Ковачев встъпи в длъжност като областен управител на Русе
Коментари Харесай

Данаил Ковачев встъпи в длъжност като областен управител на Русе

Данаил Ковачев встъпи в служба като регионален шеф на Русе с заричане за последователност и работа по главните проблеми пред жителите на района. „ Приемайки поста, показвам вярата на политическата общественост и коалиция „ ДБ-ПП “, чиято номинация съм, че сега парламентаризмът е на по-високо равнище и излъченото държавно управление употребява всички механизми на политическа съгласуваност и взаимоотношение “, разяснява новият регионален шеф.Припомняме, че Ковачев е член на общинското управление на „ Демократи за мощна България “. Според него номинацията му за регионален шеф е израз на почитание към най-старата политическа групировка в обединението.„ Заемайки този пост, виждам в него израз на една нова политическа просвета, която досега е била непозната и непрактикувана. Необходимо е ново отношение на политиците към държавната администрация “, добави Ковачев. „ В годините, когато се е случвало да работя със чиновници на Областната администрация, постоянно съм бил задоволен от равнището на обслужване. Днес още веднъж виждам, че тук работят експерти “, показа регионалният шеф на Русе. На журналистически въпрос дали предстоят рокади в структурата на администрацията, той уточни, че не би могъл да образува мнение по този въпрос още в първия си работен ден. „ Всяка една система и всеки един екип може да бъде усъвършенстван. Това обаче не би трябвало да е до безконечност, защото въпреки всичко човешките и служебните връзки не търпят фрапантни намеси. Резултатът от активността на Областна администрация смятам, че е изцяло задоволителен. Няма вътрешноведомствени войни, административни разногласия или спешна конюнктура “, сподели Ковачев. По време на церемонията по приемо-предаване, която се състоя по-рано през днешния ден, той получи химикалка от досегашния регионален шеф Анатоли Станев с пожелания за мъдри слова и резултати. „ Поемате една отлична администрация, която ще Ви бъде извънредно потребна “, показа Станев.

Ковачев следва да организира среща с всички кметове на общини от региона, както и с представители на държавните институции. Тази самодейност цели да се набележат настоящите проблеми пред жителите на района и възможни компликации пред административните структури.

На дневен ред пред новия регионален шеф ще бъде още положението на плана за автомаистрала сред Русе и Велико Търново, както и ситуацията по отношение на пътния трафик от и към Дунав мост, където през последно време се бележи прочут прогрес. „ Като население и поданици на региона поносим континентален напън върху нашата инфраструктура и въздух. Ще приема мнението на народните представители по какъв метод би могла да бъде ангажирана централната власт за някои обезщетения, които смятам, че региона ни заслужава. Поддържането на асфалтовата настилка не изчерпва проблемите, които основава този напън в съвсем цялата територия на района “, сподели Ковачев, като той означи, че става дума освен за трафика от тежкотоварни коли в посока Велико Търново и южната ни граница, а и за този към морето, изключително през летните месеци.

На идващ стадий Ковачев ще работи и за обезпечаването на почтени и транспарантни локални избори. „ Изборният развой в русенска област не е носил напрежение или най-малко на повърхността не се е виждало. Сигурен съм, че ще осигурим гладко осъществяване на изборите “, смята регионалният шеф.

В момента област Русе няма настоящ заместител регионален шеф. Ковачев изрази признателност към държанието на досегашния заместител регионален шеф Детелина Ачева, като ѝ пожела бъдещи триумфи. „ Пожелавам Ви някой ден още веднъж да бъдете в тази постройка в каквото качество Вие решите “, съобщи Ковачев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР