Данъчните оценки на имотите няма да бъдат актуализирани автоматично на

...
Данъчните оценки на имотите няма да бъдат актуализирани автоматично на
Коментари Харесай

Депутатите се отказаха от автоматичното актуализиране на данъчните оценки на имотите


Данъчните оценки на парцелите няма да бъдат обновени автоматизирано на всеки две години и няма да бъдат прилагани разнообразни локални налози съгласно региона и типа на постройката. Това взеха решение дефинитивно депутатите, като гласоподаваха на второ четене промените в Закона за локалните налози и такси.

Предложението на финансовото министерство предвиждааше на всеки две години данъчните оценки на жилищата ще бъдат обновени, в случай че пазарните цени им цени, които следи Национален статистически институт, демонстрират повишаване от над 10%.

В същото време не беше признато предлагането общинските препоръки да дефинират диференцирани ставки на налог здания съгласно зоните в обитаемоте места.

Предложението за автоматизираното актуализиране на данъчните оценки на парцелите беше на Националното съдружие на общините. А аргументът за това беше, че данъчните оценки не са променяни от години и не отразяват действителността. Това води до нереално ниски налози върху собствеността и при прекачване на парцел, които не подхождат на високите цени.

В момента налозите за постройките, както и такса за боклук са директно обвързани с данъчната оценка. Според общините фактът, че данъчните оценки не са обновени от 2008 година насам въздейства директно на събираемостта на приходите на локално равнище.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР