Данъчните хванаха в нарушения няколко обекта в Пловдив. Заради нарушения

...
Данъчните хванаха в нарушения няколко обекта в Пловдив. Заради нарушения
Коментари Харесай

Данъчни запечатват дентален център и павилион за закуски в Пловдив

Данъчните хванаха в нарушавания няколко обекта в Пловдив. Заради нарушавания с отчитането дентална клиника, павилион за закуси, магазин за авточасти и две сергии подлежат на запечатване.

Инспектори са хванали в крачка павилион за закуски на гърба на турския ресторант в Пловдив на кръстовището на бул. " Шести септември " и ул. „ Мортагон “. Бизнесът се ръководи от " Вай-ли " ООД, благосъстоятелност на Юсеин и Елеонора Юсеинови.



Закона за данъчното отчитане са нарушили и от Дентален център " Се Дент ", чийто притежател е едноименно сдружение с шеф Сехер Йозгюр. Ортодонтският кабинет се намира на бул. " Христо Ботев " 109А.



Магазин на Пазарджишко шосе за авточасти на компанията " Евротрафик 10 " ООД също попада под ударите на Национална агенция за приходите и предстои на запечатване. Собственици са Йоанис Ипсилантис и Василиос Тегоополус.



Две сергии са ударени за неналичието на касов уред. Единият търговец " Адибу " ЕООД на Иглика Сарафова е продавал ягоди и череши пред гранда в Пловдив. Техни сътрудници, работещи посредством компанията " Веселина Нешева 2001 ", на сергия на кръстовището на Брезовско шосе и ул. " Борба " също са нарушили данъчното законодателство, като не са заявили продажбите на регистриран касов уред.



Всички обекти имат право да апелират наложените ограничения за запечатване на комерсиалните обекти, макар че те подлежат ма авансово осъществяване.

Причините, заради които Национална агенция за приходите може да запечата обект, са неиздаване на касов бон или нарушавания с фискалните устройства или софтуерите за ръководство на продажби.

Проверките на „ Фискален надзор “ са ежедневни, наблюдават се фискалните устройства в комерсиалните обекти, издава ли се или не документ за продажбите, дават отговор ли те на условията, наличностите в касата и маркираните суми и други. В рамките на контролните си дейности, данъчните инспектори правят контролни покупки и ползват така наречен прийом " скришен клиент " или организират така наречен очевидно наблюдаване, което значи, че те се легитимират и в продължение на няколко дни участват в проверяваните обекти.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР