Данъчна кампания 2022 Лични финансиКакви са особеностите при данъчните декларации

...
Данъчна кампания 2022 Лични финансиКакви са особеностите при данъчните декларации
Коментари Харесай

НАП пусна автоматичните данъчни декларации

Данъчна акция 2022 Лични финансиКакви са особеностите при данъчните заявления тази годинаЛични финансиНАП пуска автоматизирано попълнените данъчни заявления от март
Националната организация за приходите пусна автоматизирано попълнените от нея данъчни заявления за физическите лица. Те към този момент са налични в Портала за е-услуги на Национална агенция за приходите за потребителите, които разполагат с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП).

В данъчните заявления Национална агенция за приходите е събрала получени приходи от трудови правни отношения, цивилен контракти и възнаграждения, приходи от наем – при отдаване на парцел на юридически лица, приходи за получени дотации от Държавен фонд „ Земеделие “, данни за направените персонални вноски за застрахователен стаж при пенсиониране, получени суми от наложени платежи от продажби в Интернет и информация за продажба на моторни транспортни средства, които са били благосъстоятелност на декларатора по-малко от 12 месеца, както и данни за употребените посредством шеф данъчни облекчения.

Преди да потвърдят попълнената декларация, е належащо потребителите да я прегледат деликатно и в случай че е належащо, да я добавят или поправят.

Автоматично генерираните данъчни заявления са факт за трета поредна данъчна акция.

Физическите лица би трябвало да заявяват приходите си, получени през 2021 година, до 3 май. На 30 юни изтича и срокът за подаване на годишните данъчни заявления от физическите лица, извършващи активност като търговци, еднолични търговци и аграрни стопани, избрали този ред на облагане.

Подалите годишните си заявления по електронен път до 31 март употребяват отстъпка до 500 лева от налога за довнасяне, в случай че нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности все още на подаване на декларацията, както и в случай че са внесли целия размер на налога за довнасяне в период до 31 март.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР