„Дами и господа, срам ме е от вас!“ – с

...
„Дами и господа, срам ме е от вас!“ – с
Коментари Харесай

Мика Зайкова към социалистите: Утре ще забраните и на българските евреи да гласуват

„ Дами и господа, позор ме е от вас! “ – с тези думи стартира изявлението на най-възрастният депутат – Мика Зайкова от „ ИТН “, която се включи в полемиката за отпадане на рестриктивните мерки в броя на изборните секции отвън Европейски Съюз.

Сред доводите „ срещу “, стартирани в това число от Българска социалистическа партия, е изказванието, че по този начин Турция ще може да въздейства на политическите процеси у нас. „ По-малко българи ли са хората, които живеят в Турция, в Израел, в Америка? (…) Защо 2 млн. са на открито – тъй като не можеха да си намерят място и не можеха да си изхранят фамилиите. Ние сме тези, които би трябвало да създадем условия тези синове, братя и сестри да се върнат. Задайте си въпроса не кому заплащат налози, а за какво са на открито! “, прикани Зайкова.

Тя се обърна особено към Българска социалистическа партия, като дефинира изявленията на Велизар Енчев от парламентарната група като дискриминационни: „ Утре ще възбраните на българските евреи да гласоподават! “.

Тома Биков от ГЕРБ-СДС репликира на Зайкова. „ Аз съм склонен, че всеки е българин, без значение къде живее. Но и тези, които живеят в България са българи. Ние, които останахме тук не направихме малко. Тази страна, г-жо Зайкова, се развива в вярната посока. Може да има забележки и недостатъци, само че тя е доста по-добре, в сравнение с през 1990, 1997 или 2007 година “, добави той.

Според него тези, които са останали у нас не са второкласен хора и от обединението дават отговор за дейностите си най-вече пред тези, които работят и живеят в България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР