Дали за спирането ни за Шенген от Нидерландия не става

...
Дали за спирането ни за Шенген от Нидерландия не става
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Служебният кабинет можеше да направи още за Шенген

" Дали за прекъсването ни за Шенген от Нидерландия не става дума за чисто стопански процеси - контейнерни потоци от Далечния изток да не минават през територията на България, а да продължат по линията, по която вървят сега? " Това разяснява националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Борислав Гуцанов в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия.
" Да, ние имаме своите проблеми. Един от тях е построяването на оградата по границата ни с Турция, което се случи по един възмутителен метод с отклонение на средства. За жал, прокуратурата не се задейства по тези въпроси. Грешка беше и промяната в Гранична полиция от настоящия министър. Но да се приказва, че страната ни не дава отговор на изискванията, това е прекомерно ", добави той.
Според социалиста в последните месеци служебният кабинет е можел още доста да направи, с цел да се изчистят въпросите с Нидерландия.
" Публично и за първи път президентът разяснява, че " Продължаваме промяната " е план, който е директно обвързван с него - т.е., че е имало политическо инженерство. Това не е най-хубавото нещо за един държавен глава ", разяснява Борислав Гуцанов.
Според него Румен Радев е желал да в профил ГЕРБ от властта и на тяхно място да бъде Политическа партия, с цел да може по този метод той да има повече власт в страната. Гуцанов акцентира, че президентът не е добряк и доста добре е знаел кои са " Продължаваме промяната ", с цел да коментира  обстановката по метода, по който в този момент го прави.
" Ние не можем да подкрепим мандат на ГЕРБ, тъй като 12 години водим борба с техния управнически модел. Няма по какъв начин сега да ги подкрепим, тъй като проф. Габровски е претендентът им за министър-председател. Ние го почитаме като доктор и експерт, по тази причина ще отидем очи в очи да му кажем, че няма да получи поддръжката на Българска социалистическа партия. Така е редно ", сподели Борислав Гуцанов. И уточни, че когато се стигне до третия мандат, тогава левицата ще разяснява дали може или не може да се сформира постоянен кабинет.
" Да, считаме, че е по-добре да има постоянен кабинет, и виждате, че през последните месеци по всевъзможен метод се стремим да има подобен - направихме всичко допустимо с мандат на " ИТН ", с " Продължаваме промяната " и " Демократична България " направихме голям компромис. И в този момент сме подготвени на мъдри държавнически дейности ", добави той.
Борислав Гуцанов разяснява, че в случай че третият мандат бъде връчен на Българска социалистическа партия, ще има договаряния за държавно управление, само че позволи, че с ГЕРБ мъчно ще се откри общ език. Относно втория мандат на " Продължаваме промяната ", социалистът счита, че Българска социалистическа партия има доста разминавания с тях и не вижда по какъв начин ще бъдат изчистени на договаряния. За образец даде едноличното решение на Кирил Петков да приключи контракта с " Газпром ".
" От първостепенно значение за Българска социалистическа партия е въпросът по какъв начин ще се развива страната, за което в последните месеци не се приказва ", посочи националният представител от " Българска социалистическа партия за България ".
" Огромен е натискът от страна на Партията на европейските социалисти България да одобри Истанбулската спогодба. Това няма по какъв начин да се случи. Нашата позиция не е изменена и няма да бъде изменена. Считаме, че едно дете се ражда като момче или като момиче и не може да има " родител 1 " и " родител 2 ". Що се отнася до правата на дамите, тъкмо Българска социалистическа партия е партията, която най-вече ги пази. Ние внесохме три законопроекта за отбрана на правата на дамите и за равноправието на половете ", напомни Борислав Гуцанов.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР