Дали всезнайковци, скандалджии, досадници или мрънкала… Навсякъде се срещат трудни

...
Дали всезнайковци, скандалджии, досадници или мрънкала… Навсякъде се срещат трудни
Коментари Харесай

7 съвета как да общувате с трудни хора

Дали всезнайковци, скандалджии, досадници или мрънкала… Навсякъде се срещат сложни видове. Но вместо непрекъснато да им се ядосвате, използвайте следните тактики в общуването с тези мърморковци.

1. Само не го приемайте персонално!

" Тоя за простак ли ме мисли! “ – кипите вътрешно, тъй като когато се чувствате нападнати или поучавани, се дразните най-вече и реагирате нападателно. Атаката ви среща контраофанзива, внезапно от мухата става слон и дребното сдърпване се трансформира в полесражение. За страдание никой не печели от това, единствено хабите непотребна сила и нерви. Затова: по-добре да запазите отдалеченост, да не приемате думите на отсрещния персонално и да вдишате и издишаме надълбоко няколко пъти. Обикновено той не е имал желание да ви нагруби.  

2. Изкуството да изслушваме

Наистина е изкуство, изключително когато считаме събеседника си за безспорен гъз. Но тъкмо тогава е изключително значимо да се концентрираме върху неговите думи, а не върху това, което се каним да отвърнем. Вметнати забележки като „ Точно по този начин “ или „ Аха, ясно “ също не оказват помощ. Психолозите поучават вместо това да използваме фрази като: „ Разкажи ми повече, с цел да мога да схвана по-добре! “.

3. Дистанцирайте се

Щастието е заразително, нещастието, за жал, също. Затова: освободете се от всичко, което сега ви работи зле. Ако самите вие сте смутени, недоволни, изнервени или уплашени, не се натоварвайте с спомагателни негативни страсти. По-добре помислете кой или какво ще ви се отрази добре тъкмо в този момент. Това биха могли да са дреболии като чаша чай или зареждаща сънливост. Лошото въодушевление се укрепва още повече от отрицателното лъчение на отсрещния.  Споделената тъга, не е половин, а двойна тъга! На професионален диалект това се назовава „ отрицателна ескалация “.

4. Не бъдете лицемерни

Не губете хладнокръвие и излъчвайте убеденост: експлоадирането не оказва помощ, само че да се унижавате и съгласявате с всичко също не води до средата. Иначе бързо ще се озовете в ролята на жертва, което не трябва да се случва по никакъв метод. Прекрачи ли отсрещният границите, поставете го на мястото му умерено, само че уверено. В края на краищата би трябвало да пазите достолепието си.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР