Дали Владислав Горанов се е виждал с Васил Божков, вземал

...
Дали Владислав Горанов се е виждал с Васил Божков, вземал
Коментари Харесай

МВР пита Горанов вземал ли е пари от Васил Божков

Дали Владислав Горанов се е виждал с Васил Божков, вземал ли е пари от него и дали предприемачът е ходил в Министерството на финансите. Това са били част от въпросите, заложени от Министерство на вътрешните работи на някогашния финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов , научи.

Разследващите не разкриват какво им е дал отговор Горанов. Ако те преценяват, че би трябвало да бъде формирано следствие по тази инспекция, тогава материалите ще отидат при прокуратурата, защото по закон тя е стопанин на досъдебното произвеждане.

Днес за втори следващ ден той бе свикан да даде сведения по инспекция, която полицията прави. Вчера бе поради историята с лизинговия му джип, който се оказа разгласен за търсене. Днес бе в Министерство на вътрешните работи заради проверката, която Министерство на вътрешните работи прави по абсурда със фотосите с кюлчета и пачките в чекмеджето в спалнята на Бойко Борисов. За през днешния ден призовка е имала и бившата шефка на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова. Тя обаче не се е явила, научи " Сега ". Стоянова е обяснила по телефона, че домакински тест за коронавирус, който си е правила, е бил позитивен и по тази причина ще се яви, когато излязат резултатите и от лабораторното й проучване.

Разпитите на Горанов и Стоянова са част от инспекцията, която Министерство на вътрешните работи прави по сигнала на гражданско съдружие БОЕЦ. От БОЕЦ изясняват, че в сигнала си вършат логическа връзка сред тези фотоси и изнесената през 2020 година от Васил Божков информация, че години наред е бил изнудван и е платил 67 млн. лева рекет на Бойко Борисов, на Горанов и на Стоянова, с цел да създадат по този начин, че лотарийният му бизнес да заплаща по-ниски такси. Прокуратурата разгласи, че е разпит вала Борисов, Горанов и Стоянова, само че не стана ясно какво ги е питала и те какво са дали отговор.
Преди седмица са сведения по тази инспекция в Министерство на вътрешните работи върви и Борисов. След разпит а му се разбра, че е обяснил на проверяващите, че не знае кой е снимал в спалнята му, което се разминава от версиите за Мата Хари, стартирани от някогашния министър председател в общественото пространство.
По случая с джипа към този момент има следствие

По случая с джипа към този момент има формирано досъдебно произвеждане, научи още " Сега " от свои източници. През декември Горанов се опита да излезе към Сърбия с джип " Тойота ", който се оказа разгласен за търсене. По случая с изключение на Горанов през вчерашния ден сведения в Министерство на вътрешните работи даде и шефът на " Мото Пфое " Атанас Фурнаджиев.

Паралелно в  Министерство на вътрешните работи тече и дисциплинарна инспекция против граничарите, разрешили на Горанов да обърне колата и да се върне навътре в страната. Все още не са оповестени резултатите от дисциплинарното произвеждане.

По случая с джипа към този момент има следствие

По случая с джипа към този момент има формирано досъдебно произвеждане, научи още " Сега " от свои източници. През декември Горанов се опита да излезе към Сърбия с , който се оказа разгласен за търсене. По случая с изключение на Горанов през вчерашния ден сведения в Министерство на вътрешните работи даде и шефът на " Мото Пфое " Атанас Фурнаджиев.

Паралелно в  Министерство на вътрешните работи тече и дисциплинарна инспекция против граничарите, разрешили на Горанов да обърне колата и да се върне навътре в страната. Все още не са оповестени резултатите от дисциплинарното произвеждане.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР