Дали някой се е присетил за българските граждани, които с

...
Дали някой се е присетил за българските граждани, които с
Коментари Харесай

КТ ”Подкрепа” и КНСБ: Изпращаме тежка и лоша година, не знаем какво ни очаква

Дали някой се е присетил за българските жители, които с труд се препитават, отговорът е не, сподели Манолов.

Наслагващи се рецесии, които по никакъв начин не са отминали. Нито войната се чака да си отиде следващата година, нито енергийната, дори и здравната рецесия май си стои. Кризата с приходите и издръжката на живота е една от най-видните. Официалната инфлация наближи 20%, само че 20-те артикули и услуги, които нашият институт следи минаха 45-50%, а някои минаха и 100%. Това е извънредно обезпокоително, хората са мощно обезпокоени. Това е първият проблем пред хората, а идващият е с 5 пъти по-малка тежест. Никога не се е случвало през последните 30 години това, добави Димитров.

За еврозоната не чуваме ясна позиция от нашата централна банка и това основава чувство, че има нещо там, което не е наред, разяснява Манолов.

В еврозоната е потвърдено, че се форсира нарастването на приходите. Двете страни, които бяха във валутен ръб – Латвия и Естония – минаха доста по-лесно. Конкурентоспособността на стопанските системи им се усили повече в сравнение с страните, които не са в еврозоната. Това са очевидни знаци, че има обезпечени изгоди, сподели Димитров.

За битката с инфлацията – от една страна страната подкрепя производителите на нещо, въпреки това се твърди, че страната няма право да взе участие във образуването на неговите цени. Този, който създава мляко получава помощ от страната, затова страната може да го пита по какъв начин млякото ти от 2 лева стана 4 лева, сподели Манолов.

Пазарната стопанска система в света и изключително в Европа е мощно деформирана поради енергийните цени и войната в Украйна. Пазарът не работи в доста браншове. Инфлацията на цените на производител минаха 42%. И тук няма заплати, толкоз колкото някой желае мощно да каже. Смятам, че инфлацията ще продължи да пораства през идната година, счита Димитров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР