Дали наркобосът Будимир Куйович ще се прости с по-лекия режим

...
Дали наркобосът Будимир Куйович ще се прости с по-лекия режим
Коментари Харесай

Съдбовен ден за наркобоса Будимир Куйович

Дали наркобосът Будимир Куйович ще се елементарни с по-лекия режим в пандиза би трябвало да реши Софийски градски съд през днешния ден.

Той беше се уредил да бъде настанен в намерено общежитие в Казичене, където караше в много приятни условия 16-годишната си присъда, написа Трафик нюз.

В края на август обаче черногорецът, апетитен за един от доближените на страховития разбойник Сретан Йосич, беше хванат да кара "Ауди " с подправена шофьорска брошура от Португалия на автомагистрала "Тракия " на път за морето.

Оказа се, че в този миг Будимир се водел в отпуск.

Заради издънката към този момент някогашният шеф на Централния софийски затвор Десислав Трайков желае от съда смяна на режима му от лек в общ.

Трайков беше освободен от служба на 2 септември тази година откакто самичък подаде заявление за овакантяване поради обвинявания към него от някогашния Министерство на вътрешните работи началник Румен Петков, че е покровителствал Куйович.

„ При инспекцията открих, че Трайков е спазил закона, не го е нарушил, само че не е съобразил момента, в който е дал единодушие да се реализира законовото право на Куйович да употребява отпуск на база на направени от него работни дни”, разяснява след направена инспекция правосъдният министър Данаил Кирилов.

Преди повече от 10 години името на черногореца Куйович докара до величествен скандал в Министерство на вътрешните работи. Имаше подозрения за чадър над неговата наркомрежа, които обаче по този начин и не бяха потвърдени. Стигна се до оставки на полицейски шефове.

Докато течаха делата на Куйович, той съумя да упрекна тогавашния вътрешен министър Петков, че е вземал пари от него. Петков подаде оставка като член на кабинета на Сергей Станишев.

Главният секретар на ведомството Илия Илиев беше освободен, а антимафиот номер едно по това време ген. Валентин Петров подаде оставка, откакто тя му поискана от наследника на Петков – Михаил Миков.

Куйович беше задържанн на 31 декември 2007 година като уредник на незаконна група, вкарвала опиати от Турция през България за Западна Европа.

Само ден по-рано на ГКПП-Капитан Андреево бяха арестувани 60 кг дрога на стойност 10 млн. лв., транспортирана от негов съизвършител.

На 1 февруари 2010 година Върховният касационен съд дефинитивно призна черногореца за отговорен и го прати в пандиза, постановявайки и той да заплати 220 000 лв. санкция.

Куйович беше наказан през 2010 година за наркотрафик и в началото лежеше в Софийския затвор, преди да бъде изместен в откритото затворническо общежитие в Казичене, в което режимът е по-лек.

Миналата година той изиска да бъде предварително освободен, само че съдът отхвърли. Новото му нарушение може да му докара още 8 години зад решетките.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР