Дълговете на Топлофикация- София се очаква да надминат 1.5 милиарда

...
Дълговете на Топлофикация- София се очаква да надминат 1.5 милиарда
Коментари Харесай

1.5 млрд. лева дългове очакват Топлофикация-София в края на сезона

Дълговете на " Топлофикация- София " се чака да надминат 1.5 милиарда лв. в края на отоплителния сезон.

Това стана ясно на Председателския съвет в Столична община, на който бе поканено за чуване управлението на " Топлофикация - София " по гледище на общинските съветници от Българска социалистическа партия.

По сметките на Александър Александров, шеф на " Топлофикация - София ", до края на отоплителния сезон ще доближат 750 млн. лв., а към Българския енергиен холдинг (БЕХ) - над 800 млн. лв.. При тези планове, основани на планирана цена на газа, общинското сдружение ще дължи над 1.5 милиарда лв. в края на сезона.
 КЕВР подхваща Топлофикация София поради многото задължения
КЕВР подхваща Топлофикация София поради многото задължения

" Булгаргаз " може да й врътне кранчето от 1 септември

От Столична община пък показват, че към момента не е открит за което СОС гласоподава процедура през месец май. В най-хубавия вид това би могло да се случи след 5-6 месеца, в случай че процедурата се изготви до края на годината, след което да мине през комисия и да няма обжалвания, съобщи Иван Таков, ръководител на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС.

При отговорности от над 1.5 милиарда лв. обаче, да се намирани външен вложител звучи много оптимистично, добави Иван Таков. Той се чуди кой би поел сходни отговорности, че и да влага нови 1.6 милиарда в.

Председателят на БСП-София напомни, че през 2019-та СОС е взело решение за модернизацията на сдружението чрез външен вложител, когато общият размер на отговорностите и инвестицията е бил изчислен на към 1.1 милиарда лв.. Оттогава минаха 3 години и тези разноски набъбнаха три пъти, установи Иван Таков.
 Никой не е опрощавал нищо на Топлофикация София
Никой не е опрощавал нищо на Топлофикация София

Шефът на СОС удовлетворен обаче, че газ ще има

Затова най-хубавото решение е общинското сдружение да бъде включено в Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ), посочи Таков и добави, че всичко останало би изглеждало като реплика на работа.

За да бъдат изчистени задълженията, е належащо " Топлофикация-София " да стане държавно сдружение, което да сътвори опция за финансирането му по ПВУ, добави ръководителят на БСП-София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР