Дълговете им до 31 януари са за 35 млн. и

...
Дълговете им до 31 януари са за 35 млн. и
Коментари Харесай

Правят поликлиники от фалиралите общински болници

Дълговете им до 31 януари са за 35 млн. и 542 хиляди лв.

Общинските лечебни заведения, които са в най-тежко финансово положение, да станат диагностично-консултативни центрове, както в този момент се назовават някогашните поликлиники. Това са част от ограниченията, които работна група в Министерство на здравеопазването приготвя за преструктуриране на лечебните заведения, с цел да не бъдат закрити, оповестиха специалисти от ведомството, представени от в. Монитор. Последна дума дали това ще се случи ще имат общинските препоръки, защото те са техни принципали. Очаква се на следващия ден ограниченията да бъдат показани публично на блиц надзор в Народното събрание от здравния министър Кирил Ананиев.
Съдбата да бъдат превърнати в поликлиники може да сполети двадесетина от общо 44 лечебни заведения, които са в най-критично положение все още.
" Превръщането на болница в ДКЦ е нерентабилно, тъй като то не може да задоволи всички здравни потребности на популацията. Освен това ще наследи и пасивите на болничното заведение ", разяснява ръководителят на Националното съдружие на общинските лечебни заведения доктор Неделчо Тотев. Друга от ограниченията, която се чака да бъде приложена към закъсали, само че към момента не във съдбовен стадий лечебни заведения, е да се занижат критериите за брой и тип експерти, с които би трябвало да разполагат.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР