Дългото носене на маски на лицето поради епидемията от коронавирус

...
Дългото носене на маски на лицето поради епидемията от коронавирус
Коментари Харесай

Козметик от Китай бие тревога за предпазните маски

Дългото носене на маски на лицето заради епидемията от ковид може да докара до проблеми с кожата, предизвести пекинският козметик Ю Сяоинг, представен от международните медии. Носенето на маска може да докара до инфектиране, зачервяване, алергии и отичане по кожата на лицето. Маската също затруднява дишането, изключително при бързо вървене, сподели козметичният експерт.

Хората с сензитивна кожа би трябвало деликатно да се срещнат със състава на плата, от който е направена маската, когато я избират. Ю Сяоинг означи, че маските могат да съдържат полипропиленови нишки, от които лицето може да се изпоти, а това може да провокира алергичен контактен дерматит, да се появят мехури и акне.

След като носите маска, би трябвало да измиете лицето си с топла чиста вода, като употребявате леко мляко без аромати, поучава козметологът. Държавният здравен комитет в Китай позволи на жителите да не носят маски вкъщи, както и на по-малко препълнени места на чист въздух. Избухването на ковид в Ухан докара до гибелта на повече от 8 хиляди души, инфектирани са над 200 хиляди души в съвсем 150 страни по света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР