Дългоочакваното събитие - Витлеемска звезда, е било заснето от българка

...
Дългоочакваното събитие - Витлеемска звезда, е било заснето от българка
Коментари Харесай

Българка успя да снима Витлеемската звезда от Рила

 Дългоочакваното събитие - " Витлеемска звезда ", е било снимано от българка макар не изключително приятните атмосферни условия. За това описа самата тя във Facebook. Кадрите, които е разгласила, пък сами приказват за себе си. Вижте нейния роман и хубостта на фотосите:

" Качих се в Рила на 21.12, с цел да документирам така необятно обсъжданото комбиниране сред Юпитер и Сатурн. За мое голямо учудване намерих новата хижа, цялостна с хора, пристигнали по същата причина. Дългоочакваното събитие обаче, остана прикрито от очите ни поради непрогледната мъгла и неочаквания снеговалеж, белязали уречения час... А и часовете след него. Нещо обаче не ми даваше покой. Едно безшумно чувство, че нощта не бе завършила... Останах будна и от време на време излизах да следя хоризонта. Към 1:30 сутринта взех решение да се " поразходя ", въпреки мъглата да изглеждаше все по този начин непрогледна. Стори ми се топло...изкачих се по билото и вървейки нагоре, непринудено започнах да насочвам молитва към БОГ - " Господи, апелирам те, прочисти хоризонта, НО САМО АКО Е ТВОЯТА ВОЛЯ... "

Веднага щом стопирах да се апелирам, се самоупрекнах - в случай че това беше неговата Воля, хоризонтът към този момент щеше да е чист... Затова с примирие, започнах да слизам надолу... Точно преди да затворя врата след себе си, обаче, насочих финален взор нагоре и видях с учудване, че мъглата беше почнала да се раздира...

Тези фотоси имат най-малко един милион недостатъци (нестабилността на снега, както и полъхът напразно, въпреки и лек, са отстранили и най-малкото разбиране за фокус и рязкост при експозиции, дълги сред 20 и 30 секунди, само че това са механически въпроси, които не вълнуват никого). Въпреки това, тези фотоси са ми скъпи, тъй като за мен те вечно ще останат Божият отговор на моята нощна молитва... Именно по тази причина си разрешавам да ги споделя и тук, с цел да ви пожелая Благословена и Светла Коледа. И дано постоянно да помним, че Христос ще се върне още веднъж на Земята едвам когато неговият Дух и неговият Морал, влязат още веднъж в душата на всеки един от нас... Честита Коледа! ", написа Милва Цветкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР