Дългоочакваният мач за световната титла в тежка категория на Световния

...
Дългоочакваният мач за световната титла в тежка категория на Световния
Коментари Харесай

Уайлдър и Стивърн се бият за джобни пари в сравнение с Джошуа

Дългоочакваният мач за международната купа в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) сред Дионтей Уайлдър и Бърмейн Стивърн ще се организира довечера в Ню Йорк. ЕSPN разкри хонорарите на двамата бойци в конфликта, като проличава, че промоутърската компания Showtime е осигурила надалеч по-малко пари, в сравнение с за дуела за купите на Антъни Джошуа на 29 октомври.

Carlos Takam made more than both Wilder & Stiverne combined https://t.co/oOwn6aciAu
— Boxing Kingdom (@BoxingKingdom14) November 4, 2017
Дионтей Уайлдър ще получи обезпечено 1.4 милиона $, а неговият противник и кандидат за пояса Бърмейн Стивърн - единствено 506 250 $. Дори замененият съперник в последния миг на Антъни Джошуа в Кардиф предходната седмица - Карлос Такам - получи към 2 милиона $, а титулярът Кубрат Пулев щеше да прибере към 6 500 000.

Purses: Wilder $1.4M & Stiverne $500k.

Note: AJ made over $20M US vs Takam.
— Boxing Kingdom (@BoxingKingdom14) November 4, 2017
Това значи, че даже Такам е прибрал от Showtime по-тлъст чек от Уайлдър и Стивърн взети дружно. Сравнението с Джошуа пък е още по-внушително, защото първенецът на IBF и WBA завоюва 20 милиона $.

Хонорарите на бойците се дефинират само от интереса на феновете към мачовете им и сега е повече от явно, че най-популярният и действително единствен звезден боксьор в категорията е Джошуа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР